4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü

Güncelleme Tarihi:

4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 12:28

ESKİŞEHİR KENT KONSEYİ HAYVAN HAKLARI ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI ECE BİLGİN, 4 EKİM HAYVAN HAKLARI KORUMA GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI.

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı mesajda, bu seneki hayvan hakları koruma gününün diğerlerine göre daha buruk geçtiğini belirten Bilgin, bunun sebebinin yıl içinde yaşanan zehirlenmeler, darplar ve işkenceler olduğunu söyledi. Başkan Bilgin, yıl içinde yaşanan bu üzücü olayların kendilerinde çok derin yaralar açtığını ifade ederek, şöyle devam etti:
”Kollar, kanatlar kırıldı, ağızlarımızı bıçak açmaz oldu uzun zamandır. Ama bu süre zarfında can düşmanları hiç boş durmadı. Onların yaşama haklarına nasıl darbe indiririz diye her yolu denediler. Konuştular, yazdılar, çizdiler, televizyon ekranlarında boy gösterdiler. Bunların dışında zehirlemeler, darplar, işkenceler aldı başını gitti. Bir kaos, bir çıkmaz dava gibi gösterildi canların yaşam hakları. Oysa çok da zor olmamalı bir nebze sevgi, sabır, hoş görü, bir avuç vicdan. Aslında öyle kolay ki onların sorunlarını çözmek. İnsana özgü bu hasletleri nekeslik etmeden gösterebilirsek eğer kediler, köpekler, kuşlar, bizlerle birlikte üzerinde yaşadığımız dünyayı sorunsuzca paylaşabilirler. Bir daha ki 4 Ekim’de müjdeli haberlerde buluşmak umuduyla hepinizin yaşam haklarınızın kutsallığının anımsatıldığı bugününüz kutlu olsun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!