18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Güncelleme Tarihi:

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 10:26

- Eskişehir Valisi Tuna: "Peygamberlikten sonra en yüce makam şehitliktir"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle, Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verdi.

Eskişehir Öğretmen Evi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay, Bekir Şahin Tütüncü, Cafer Yıldız, İsmail Küreci, Hamdi Bilge Aktaş, Ali Çetin, Şakir Erden, Ali Muhittin Varol, Abidin Ünsal, Ferhat Çağlar ve Mesut Kesen, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uysal Ağaoğlu, İl Müftü Vekili Orhan Tosun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Şehit Malulü Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, diğer kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Haberin Devamı

Reşadiye Cami müezzini Fırat Satılmış tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilavetinden sonra, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anlatan sinevizyon gösterimi izlendi.

Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evlerinde kalan Nazlı Kolay ve Aykut Mercan İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okurken, günün anlam ve önemini anlatan "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri, Rukiye Barış okudu.

Peygamberlikten sonra şehitliğin en yüce makam olduğunu söyleyen Vali Tuna, “Varlığınızla kıymetlenen bu anlamlı akşamda, hepinizi en kalbi hislerle selamlıyor, saygılar sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hz. Peygamber’in kollarını açarak beklediği şehitlerin, peygamberlikten sonra en yüce makamın sahibi olduğuna inanır, Türk milleti ve iman dolu göğsü gibi serhaddi olan, Hakk’a tapan bir milletin tarihinde eğer bir Çanakkale’si varsa asla mahvedilemez. 18 Mart, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Vali Tuna, teröre karşı ülkenin dik durmasının önemini vurgulayarak, "Milli Mücadele’de, vatanımızı canavarlar gibi parçalamaya çalışan düşmanlara bu aziz vatanın namusunu çiğnetmediğimiz gibi, bugün de vatanımızı bölmeye, kahraman vatan evlatlarını öldürmeye yeltenen hainlere göz açtırmayacağız. Bu uğurda bir adım bile geri çekilmeden seve seve şehit olmayı her vatan evladı gibi onur bilmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Program İl Müftüsü Vekili Orhan Tosun’un yaptığı yemek duasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!