Yetiştiği kulübe başkan oldu

Güncelleme Tarihi:

Yetiştiği kulübe başkan oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 15:55

Yetiştiği kulübe başkan oldu

Haberin Devamı

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)-TÜRKİYE'nin en köklü kayak kulüplerinden biri olan Erzurum Kayak Kulübü'ne başkan seçilen Atakan Alaftargil, "Burası geçmişimiz ve geleceğimizin yeridir" dedi

         Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Erzurum Kayak Kulübü'ne ait Sosyal Tesislerde düzenlenen törenle görevine başlayan evli ve iki çocuk babası Atakan Alaftargil, hizmet çıtasını yükselteceklerini söyledi. 2014 yılından beri başkanlık görevini sürdüren Bülent Ülker'den görevi teslim alan Alaftargil, kayakçı bir aileden geliyor. 2002 yılında Amerika'da düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden Alaftargil, kendisi gibi 3 kardeşinin de 1960 yılında kurulan kayak kulübünde yetiştiğini belirtti. Kayağa başladığı kulübe başkan olmanın heyecanı ve gururu içinde olduğunu vurgulayan Alaftargil şunları söyledi.

         "Bu kulüpte yetişen yaklaşık 15'e yakın sporcu Türkiye'ye olimpiyatlarda başarıyla temsil etti. Kulübün şu an 70 aktif sporcusu bulunmakta. Bunların 17'si milli takımda. Bugüne kadar her zaman maddi ve manevi yanında olduğum kulübün başkanlığına getirilmem beni çok sevindirdi. Bu kulüp amatör ruh ile yönetilmektedir. Özel ve kamu kurumlarından finansal yönde hiçbir destek almadan bugüne kadar çalışmaları devam ettirmektedir. Şu an kendimi ağır bir sorumluluğun altına girmiş olarak hissediyorum. Gerek spor hayatım, gerek antrenör kariyerimde kulübün birçok biriminde aktif görev aldım. Başkan olduktan sonra, bu görev insanın omuzlarına çok büyük sorumluluk yüklüyor. Üstlendiğim bu görevin ne denli ağır olduğunu biliyorum, ancak mensubu olmakla şeref duyduğum, yıllardır mesai arkadaşlığı yaptığım bu kulübün sorumluluk sahibi, kendini sporculara adamış fedakar hocalarımızın olduğunu bilmek ve bu ekiple çalışacak olmak beni rahatlatıyor. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası geçmişimiz ve geleceğimizin yeridir. Hizmet çıtasını daha da yükseklere çıkarmaya çalışacağız."

         Atakan Alaftargil yönetim kurulu üyeliklerine de, Emre Çarıkçıoğlu, Burak Midilliç, Yakup Nuroğlu, Burak Gözgeç, Kubilay Toğoğlu ve Enes Çınar, Tuba Temelli Çoban, Hikmet Koray Kartal, Kadir Demirbüken, Mehmet Tortum, Murat Urguç, Hakan Yurttaş ve Osman Keleşoğlu’nun seçildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!