Yeşil Yakutiye 2017 yazına hazır

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Yakutiye 2017 yazına hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 12:36

Yeşil Yakutiye 2017 yazına hazır

Haberin Devamı

 

 
ERZURUM, (DHA) - Yakutiye ilçesindeki Yeşil Yakutiye'de 42 bin metrekare alan üzerine kurulan 546 daire, 31 çift katlı iş yerinden oluşan, 28 bin metre kare yaşam alanı bulunan projenin 2017 yılı yaz mevsiminde tamamlanacağı açıklandı. 
Yeşil Yakutiye site çevresinin 30, 25 ve 15 metre genişlikte caddelerle çevrili olacağına işaret eden Belediye Başkanı Ali Korkut, 6 yılı bulan görev süresinde 600 bin metrekare alanda kamulaştırma yamak suretiyle şehir merkezini harabelerden temizlediğini hatırlattı. Sultan Melik, Habibefendi, Mehdiefendi, Hasanibasri, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Kadana gibi mahalleleri milyonlarca lira bedel ödeyerek yıktıklarına işaret eden Korkut, Yeşil Yakutiye'de incelemelerde bulundu. Başkan Ali Korkut daha sonra şunları söyledi:
"Erzurum tarihinde kentsel dönüşüm için 250 milyon lirayı bulan bütçeler ayıran belediye yoktur. Kentsel dönüşüm için Yakutiye Belediyesi  bunu yapmıştır. Şehir merkezi, çok şükür harabelerden kurtarılmıştır. Bu bizim Erzurum'a kazandırdığımız en büyük değerdir. Belediye ticaret hane değildir. Bu anlayışla harabelerden temizlediğimiz alanları Erzurumlu firmaların kullanımına sunuyoruz. İşte Hasanibasri'de yükselen binalar, Mehdiefendi'yi kapsayan Yeşil Yakutiye Projesi, Erzurum firmalarına güvenin bir sonucudur."
Yeşil Yakutiye Projesini üstlenen Sabahattin Özbağ, projede yer alan konutların büyük bir bölümünü tamamladıklarını, projenin 2017 yılının yaz mevsimine kadar yüzde 100 tamamlanacağını bildirdi. Sabahattin Özbağ "TOKİ Erzurum'da çok konut yaptı. İşçisini, demirini, çimentosunu dışarıdan getirdi. Hatta işçiler için fırın kuruldu bu şehirde. Erzurum'un kaynakları dışarı aktı. Yüzlerce, binlerce konut yapıldı Erzurum'un 1 liralık kazancı olmadı. Belediye başkanı Ali Korkut Erzurumlu firmalara güvendi. Yeşil Yakutiye Erzurum'u merkez alan bir anlayışın sonucudur. Araç ve yaya trafiğinin kontrol edileceği site giriş ve güvenlik noktaları, açık ve kapalı otopark , bisiklet ve yürüyüş yolu, kamelya ve dinlenme alanları, süs havuzları olacak. Yeşil kulüp kart ile site sakinlerinin öncelikli yararlanacağı açık ve kapalı bay-bayan spor merkezi, gençlik merkezi , çocuk oyun alanı, site yönetim toplantı merkezi, mini futbol, basketbol, voleybol sahaları ve özelikle çalışan anneler için önem arz eden  kreş ve kapalı çocuk oyun alanları bulunacak. Projemiz insan merkezli, aile odaklı olarak tasarlanmıştır. "
 
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!