Yakutiye, Futbolda Devlerle Mücadele Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yakutiye, Futbolda Devlerle Mücadele Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 10:35

YAKUTİYE FUTBOLDA DEVLERLE MÜCADELE EDİYOR

Erzurum’un futboldaki marka takımı Yakutiye Spor, fırtına gibi estiği tüm liglerde adeta devlerle yarışıyor. İlk defa katıldığı Coco Cola Gelişim Liginde Trabzon Spor AŞ’nin ardında 2. durumda bulunan Yakutiye Sporun başkanı Ferhat Mergan, Erzurum adına, futbol geleceği adına önemli bir iş yatıklarını söyledi. Erzurumlu gençlerin ufuklarını açtıklarını ifade eden Ferhat Mergan, "Birçok çocuğumuz Süper Lig, PTT 1. lig takımları tarafından izleniyor. Böyle şeyler Erzurum adına gurur verici" dedi.
Erzurum’u Coca Cola Gelişim Liginde temsil eden Yakutiye Spor, U14, U15, U16, U17 ve U19 liginde adeta fırtına gibi esiyor. Devlerle yarışan Yakutiye Spor’un rakipleri ise Süper Lig ve PTT 1. Lig takımları oluşturuyor. Büyük başarının gururunu yaşayan Yakutiye Spor Başkanı Ferhat Mergan,"Yakutiye Belediyemiz ve Başkanımız Ali Korkut’un destekleriyle çocuklara, gençlere fırsat sunuyoruz. Erzurum adına, çocuklarımızın yarınları adına futbolda önemli işler yapıyoruz. Takımlarımız Trabzon Spor AŞ temsilcisinin ardından 2. sırada, şimdi futbolcularımızın bir çoğu Süper Lig, ve PTT 1. Lig temsilcileri tarafından izlenmeye alındı. Bunları yaşamak gurur verici. Erzurum’da sporun yarınları adına önemli işler yapıyoruz. Alt yapı sorunu yaşayan bir şehirde sıkıntıları aşarak doğru bir yapılanmayla yolumuza devam ediyoruz. Elbette bunda takımın her kademesinde görev yapan arkadaşlarımız, antrenörlerimizin de emeği büyüktür" şeklinde konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne gol yağdırdılar
3 yıldır kurulan Coca Cola Gelişim Ligine ilk defa bu yıl alınan, antrenörler Kurtulay Öksüz, Uğur Bayarslan, Muzaffer Aksakal, Yasin Yıldırım, Yaşar Özdemir’li Yakutiye Spor, bu hafta sonu Erzurum Büyükşehir Belediye Spor’un takımlarına adeta gol yağdırdı.
Hafta sonu oynanan maçlarda Yakutiye Spor, U16 liginde Erzurum Büyükşehir Belediye Spor ’u 4-1, U14 liginde 2 - 0, U19 liginde 1-0 yenerken, U15 liginde Erzurum Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenildi.
Antrenör Kurtulay Öksüz, U15 liginde kendilerine 2 gol atan oyuncuların geçtiğimiz yıl kendilerinden giden iki oyuncu olduğunu belirtti. Kurtulay Öksüz, "Geçtiğimiz yıl, bu lige alınmamıştık, 2 oyuncumuzu Erzurum Büyükşehir Belediye Spor’a verdik. Bu sezon onlar bize 2 gol attılar. Çocuklarımız çok iyi durumda. Başkanımız Ferhat MErgan ve Belediye Başkanımız Ali Korkut’un destek ve gözetimlerinde büyük performans koyduk ortaya. Bize güvenenleri mahçup etmedik. Geldiğimiz nokta sporcularımız için ayrıca önem taşıyor. Onların içlerinde birçoğu izlenilen büyük takımlara gidebilecekler, kaderleri değişebilecek. Sporcularımızda bunun farkındalar. İyi organize oluyor, gelişim sağlıyoruz, elbirliğiyle Yakutiye Sporu marka yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Coca Cola Gelişim Liginde ilk yarı karnesi ise şöyle gerçekleşti;
U14 Liginde 9 takım mücadele ediyor. 1. sırada Trabzon Spor AŞ yer alıyor. Yakutiye Spor 2. sırayı alırken, bu ligde Erzurum Büyükşehir Belediyesi 7. sırada bulunuyor.
-U15 Liginde Trabzon Spor Aş 1 sırada bulunuyor, Yakutiye Spor 6’ınca, Erzurum Büyükşehir Belediye Spor ise 7. sırada.
-U16 liginde Trabzon Spor A.Ş, 1. Yakutiye Spor ise 2. sırada yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi, 3 sırada.
-U17 15 takım mücadele ediyor, Yakutiye Spor 9. sırada. Bu ligde Ordu Spor, Sivas Spor, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Pazar Spor gibi profesyonel takımları geride bıraktı.
-U19 liginde 12 takımdan 8. sırada olan Yakutiye Spor, bu ligde de Erzurum takımları içerisinde en iyi durumda bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!