Yakiteyespor futbol takımlarının büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Yakiteyespor futbol takımlarının büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 11:37

Yakiteyespor futbol takımlarının büyük başarısı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum'da sporun geleceğine yatırım yapan Yakutiyespor'un U 14 futbol takımında oynayan genç yetenek Alper Timuçin, Kasımpaşa Spor Kulübüne transfer oldu. 2016 - 2017 futbol sezonunda Yakutiyespor'un U 14, U 15, U 16, U17 takımları gruplarında namaglup şampiyon oldu.
    Erzurum liglerinde U 14, U 15, U 16, U17 liglerinde hiç yenilgi yüzü görmeden şampiyon olan Yakutiyespor Kulübü takımları, Gümüşhane ve Nevşehir'de düzenlenen Türkiye şampiyonasına katıldı. Yakutiye'nin U 14 takımı Gümüşhane'de Trabzon, Rize ve Artvin takımlarını eledi,
Nevşehir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası ikinci kademe müsabakalarında ise İstanbul ve Samsun'u yendi, Samsun Kadıköyspor’a yenildi. Türkiye'nin U 14'lerde en iyi 8 takımından biri olmayı başaran Yakutiyespor Kulübü, başarısını güzel bir transferle taçlandırdı. Süper Lig takımlarının da izlediği müsabakalarda U 14 Yakutiye'nin kaptanı Alper Timuçin, en iyi futbolcu seçildi ve Kasımpaşa Spor'a transfer oldu.
    Yakutiyespor Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Futsal Liginde son 8 takım arasına kalarak Yalova’da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde Erzurum’u temsil etmeye hak kazandı. Kazandıkları kupalarla Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret eden Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, Yakutiyespor'un teknik ekibini oluşturan Kurtulay Öksüz,  Muzaffer Aksakal, Yasin Yıldırım, Sadrettin Deniz, Emrah Gacır, İlyas Turan'a teşekkür etti. Mergan şunları söyledi:
MERGAN: 7 SPORCUMUZ BİRİNCİ VE SÜPER LİGDE
    "250 lisanslı futbolcusu bulunan Yakutiyespor'un hedefi her yaşta futbolcu yetiştirerek büyük kulüplere göndermek. Yapmak istediğimiz şey gençleri Türk futboluna kazandırmak. Profesyonel futbol yaşamım, yöneticiliğim var. Birikimimi çocuklarımıza, gençlerimize aktarmaya çalışıyorum. İyi bir sistem kurduk, tüm ekibimizde bir bütün olduk.  3-4 yıldır sistem kaliteli oyuncu üretmeye başladı. 7 sporcumuzu 1. lig ve Süper Lig takımlarına gönderdik. Şimdi 14 yaşındaki Alper Timuçin'i Kasımpaşa Spor'a gönderiyoruz. Hedefimiz  Anadolu'da bir marka olabilmek. Bölgenin ve Erzurum'un çocuklarının önünü açabilecek rol modeller çıkarmak. Geldiğimiz nokta, buraya geldiğimizin işareti. Başardık, bu başarımızda Belediye Başkanımız Ali Korkut'un desteği önemliydi. Bir ekip olarak ve ekip ruhuyla tamda istediğimiz noktaya vardık."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!