Türk Kadını En Çok Siyaset Ve Ekonomide Kendini Gösteremiyor!

Güncelleme Tarihi:

Türk Kadını En Çok Siyaset Ve Ekonomide Kendini Gösteremiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 15:37

Türk Dünyası Sivil Toplum Platformu (Türk STP) Genel Sekreteri Eser Saka Türkistanlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın toplantısında Türkiye’de kadınların kendilerini yeterince gösteremedikleri alanların başında siyaset ve ekonomi olduğu söyledi.
Türk kadınının siyaset ve ekonomi alanlarında kendilerini sağlıklı bir özgüvenle kendilerini göstermeleri için siyasi partilerin ve iş dünyasının pozitif ayrımcılık içerek politika ve uygulamalarla engelleri milimize etmeleri gerektiğini söyleyen Türk STP Genel Sekreteri Türkistanlı, şunları söyledi;
Kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili eğitim, ekonomi, siyasi ve toplumsal alanlarla çağdaş yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasal ve toplumsal zihniyetle mücadele etmek gerekiyor. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, töre cinayetlerinin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz olmalıdır.
Türk kadınının evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olarak ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati bir rolü bulunmaktadır. Hemen her gün üzüntüyle haber bültenlerinde tanık olduğumuz; sözde töre ve gelenekler bahane edilerek katledilen gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınlarımızın, genç kızlarımızın dramları artık son bulsun. Dünyanın en cefakâr, vefakar ve asaletli kadını olan Türk kadınına uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi gerekmektedir.
En kabul edilemez şekillerde hem de çoğunlukla en yakınları tarafından şiddete maruz kalan kadınlarımızın evde, okulda, işyerinde ve toplum içinde korumasız bir şekilde uğradığı taciz, tecavüz, saldırı ve baskıların son bulması için Türk kadınının siyasette ve ticarette daha dominant bir pozisyona sahip olması gerekiyor.
Türk kadınının kamu ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam anlamıyla katılması sağlanmadıkça, sürdürülebilir, barışçı ve adil bir toplum yaratmak mümkün olmayacaktır. Bu anlamda Türk STP Genel Sekreteri ve 7 Haziran Milletvekili seçimlerine MHP’den aday adayı olan bir Türk kadını olarak elimizden geleni en nitelikli şekilde hem ulusal hem de uluslararası platformlarda yerine getirecek, Türk siyasetine katkı ve katılımda bulunarak kadınların sesi olmaya gayret göstereceğim. Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının başta olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!