Savaş uçağı gösteri yapacak

Güncelleme Tarihi:

Savaş uçağı gösteri yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 11:46

Savaş uçağı gösteri yapacak

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yönetiminde, 'Milli sınırlar içinde vatan, bölünmez bir bütündür, parçalanamaz' kararıyla Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresinin 98'nci yıl dönümü törenlerinde savaş uçağı gösteri yapacak.

Erzurum'da 23 Temmuz- 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında toplanan ve Mustafa kemal'in yönettiği Erzurum Kongresinde 'Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz.', 'Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet topyekün kendisini savunacak ve direnecektir.', 'Manda ve himaye kabul edilemez.' gibi kararların alındığı ve Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı Erzurum Kongresinin 98'inci yıl dönüm kutlamaları Havuzbaşı semtinde Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının çalınmasından sonra Devlet Tiyatrosu Sanatçıları, tarihi kongreyi canlandıracak. Çeşitli sergilerin açılmasından sonra Büyükşehir Belediye Mehmet Takımı ve son olarak da savaş uçağı solo gösteri yapacak.

VALİ AZİZOĞLU: BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ ERZURUM'DA YAKILDI 

Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Kongresinin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Erzurum Kongresi ile bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve İstiklal Savaşının Erzurum'da başlatıldığını bildirdi. Vali Azizoğlu, şunları söyledi:

"Anadolu’da Milli Mücadeleyi organize etmek ve kurtuluş hareketini başlatmak üzere, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk;  Amasya - Tokat - Sivas ve Erzincan illerine uğrayarak yetkililerle ve halkla çeşitli temaslarda bulunduktan sonra, 3 Temmuz 1919’da Erzurum’a teşrif etmişlerdir. Erzurum Kongresi,  9 Temmuz 1919’da askerlik görevinden istifa eden Büyük Önder’in başkanlığında 23 Temmuz 1919 tarihinde bu şehirde gerçekleştirilmiştir. 98. yılını gururla kutladığımız bu tarihi Kongrede ülkemizin geleceğini tayin edecek çok önemli kararlar alınmış, 'Vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, Manda ve himayenin kabul edilemeyeceği, Kuva-i milliyeyi amil ve milli iradeyi hakim kılmak temel esastır.'  Kararları bütün cihana ilan edilmiştir. Erzurum kongresi ile bağımsızlık meşalesi yakılmış ve istiklal savaşı bu şehirde başlatılmıştır. Kurtuluş mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışıyla başlamış, 23 Temmuz’da Erzurum’da olgunlaşmıştır."

  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!