Sağlıklı İncelten Yudumlar

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı İncelten Yudumlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 11:48

UZMANLAR, SAĞLIKLI İNCELTEN YUDUMLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, sıva sebzeler, domates suyu, yeşil çay, su ve kefir ile sağlıklı diyet yapılabileceğini belirtti.
Tutar, konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;
SIVI SEBZELER
Genel beslenme önerileri içerisinde lif alımının desteklenmesi çok önemlidir. Eğer vücudunuza yeteri miktarda lif alırsanız düzgün çalışan bir sindirim sistemine sahip olursunuz. Ama bazı durumlarda sebzelerin suyunun sıkılarak tüketilmesi sağlığınız açısından önemli olabilir. Eğer vücudunuzda şişkinlik hissediyorsanız şeker içeriği düşük olan ıspanak, pazı, semizotu, lahana gibi sebzeleri sıkıp içmeniz şişkinliğinizin kısa sürede geçmesini sağlayacaktır. Ayrıca sebzeler içerisinde bulunan antioksidan bileşikler sayesinde bağışıklık sisteminizde güçlenecektir.
DOMATES SUYU
Diüretik etkisi olarak adlandırdığımız vücuttaki fazla suyu dışarı atması nedeni ile salatalara bol miktarda eklenebilir. Ayrıca direk olarak suyunun içilmesi bu etkisini arttıracağından vücudunuzun çabuk incelmesini sağlar. Ayrıca içerisinde C ve E vitaminin bulunması nedeni ile iyi bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendiren domates suyunun kansere karşı vücudunuzu koruyucu etkisi vardır. Kalp hastalıklarına karşı vücudu koruyan likopen adı verilen madde domates suyunun içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca likopen kısır erkeklerde sperm yoğunluğunu ve kalitesini arttırır. 1 su bardağı domates suyu ortalama 29 kaloridir.
YEŞİL ÇAY
Sağlıklı içecekler içerisinde en iyilerden olan yeşil çay, özellikle bahar aylarında günde iki kupa tüketilebilir. Gün içerisinde tüketilmesi önerilen yeşil çay hem metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacak hem de bağışıklık sisteminizin daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Düşük tansiyonu olan bireyler tüketirken dikkatli olmaları gereklidir.
SU
Su hepimiz için hayat anlamına gelmektedir. Hayatın her anında, her hastalıkta ve dönemde bol su içilmesi desteklenmelidir. Özellikle yemek öncesinde ve yemek anında su içilmesi besin tüketim miktarını azaltacağı için daha az kalori alımı anlamına gelecektir. Ayrıca sabah kalkar kalkmaz su içilmesi de düzenli çalışan bir barsak sistemi anlamına gelmektedir. Gün içerisinde 2-2,5 litre su içilmesi ihmal edilmemelidir.
KEFİR
Barsaklarda yaşayan yararlı bakterilerin çoğalmasını ve daha uzun yaşamasını sağlar. Bu özelliği kefiri yoğurttan bile üstün kılmaktadır. Bu yararlı bakterilerin çoğalması, yaşanabilecek kabızlık sıkıntısının çözümünde etkendir. Kabızlığın çözülmesi ise kilo vermenizi hızlandıracaktır. Kefirin, barsak sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin bağışıklık sistemini de güçlendirdiği bilinmektedir. Bu durum hastalıklara yakalanma riskini de azaltacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!