Rektör Çomaklı, Gözlemevini denetledi

Güncelleme Tarihi:

Rektör Çomaklı, Gözlemevini denetledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 12:45

Rektör Çomaklı, Gözlemevini denetledi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, deniz seviyesinden 3 bin 170 metre yükseklikte yapımı devam eden Doğu Anadolu Gözlemevinde (DAG) denetlemelerde bulundu.
    Yeniden ihale edilen ve 30 Haziran tarihinde başlatılan çalışmaları yerinde görmek için Palandöken'in Kanoklı'da Karakaya Tepesine çıkan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Müdürü ve DAG Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak ile DAG Binası Mimarı ve Mimarlık Mühendislik Proje sahibi Yüksek Mimar Erkan Şahmalı bilgi verdi. Prof. Dr. Çomaklı, yeni bina yapım ihale işini alan ERBORA Yapı Endüstrisi A.Ş. firma yetkilileriyle görüştü.
    Rektör Çomaklı, 2023 vizyonu olan DAG'ın Türkiye'nin astronomi, astrofizik ve uzay bilimleri alanındaki en büyük projesi ve yatırımı olduğunu ifade ederek, yaşanan şanssızlıklara rağmen 2 bin metrekarelik bir binanın yapım aşamasının hızla devam ettiğini söyledi. Y. Mimar Erkan Şahmalı ise , Atatürk Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olduğuna işaret etti ve “Böyle bir yerde ve bu mesafede böyle bir tesisin bulunması bana göre nimettir. Bunu iyi değerlendirmek lazım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!