Prof. Dr. Çomaklı: Koşmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Çomaklı: Koşmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 15:01

Prof. Dr. Çomaklı: Koşmalıyız

Haberin Devamı

 

 
ERZURUM, (DHA) - Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, birlik ve beraberliğin pekişmesi, ortak girişimler ile çözüm arayışları kapsamında Atatürk Üniversitesinin eski yönetim kadrosunda yer alanlarla görüştü. Eski yöneticilerle bir araya gelen Prof. Dr. Çomaklı,"Başkaları yürürken bizim koşmamız lazım" dedi.
Konukevi 2’de düzenlenen akşam yemeğinde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yönetimi tam kadro katılırken, eski yönetimden rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve kurum müdürleri hazır bulundu. Atatürk Üniversitesinin bütün personeliyle bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çomaklı, üniversitenin menfaatleri ve gelişimi için eski-yeni yönetici farkı gözetmeksizin herkese görev düştüğünü bildirdi. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, bu süreçte ülkemizi yalnız bırakmama adına her bir bireyin daha çok çalışması ve üretime katkıda bulunması gerektiğini belirtti. Üçüncü Nesil Üniversite kavramında zihinsel dönüşümün sağlandığını ve artık herkesin sunumlarının başına üçüncü nesil girişimci üniversite kavramını yazdığına dikkati çeken Prof. Dr. Ömer Çomaklı şunları söyledi:
Üniversitemizde var olan 23 araştırma merkezini gözden geçirerek güncellememiz ve birçoğunu daha aktif hale getirmemiz gerekiyor. Bunlara ek olarak faaliyet gösterecek birkaç daha araştırma merkezi kurabiliriz. Üniversite-sanayi iş birliği konusunda arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bizde bu bağlamda şehrimizin çeşitli kurumlarıyla bir araya geliyoruz. Üniversitemize daha iyi nasıl hizmet edebiliriz sorusuna sürekli cevap arıyoruz. Çalışmalarımız hakkında sizlerin her zaman eleştirisine ve desteğine açık olacağız. Bütün derdimiz üniversitemizi girişimci ve yenilikçi endeksle nasıl daha üst seviyeye çıkarabiliriz. Bunun için yönetici takımı kurduk ve kurumumuza hizmet yoluna çıktık. Bayrağı, layığıyla taşımak için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Başkaları yürürken bizim koşmamız lazım. Ülkemizin koşacak, çalışkan ve üretken neferlere ihtiyacı var. "
Turizm Fakültesinin ciddi anlamda yükselişe geçtiğini anlatan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hastanenin otel ve restoranını uygulamalı eğitim için bu fakülteye tahsis ettiklerini belirtti. Bu sayede hem hasta yakınlarının konaklayabileceği, hem de öğrencilerin eğitimlerini uygulamalı bir şekilde alabilecekleri bir formata dönüştürdüklerini ifade eden Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ayrıca Ziraat ve Veteriner fakültelerinin gıda satış merkezlerini de birleştirerek ayrımcılığı ortadan kaldırdıklarını bildirdi.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!