Palandöken'de öğrencilere obezite eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Palandökende öğrencilere obezite eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 15:11

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Palandöken ilçesinde ilkokul öğrencilerine yönelik obeziteyle mücadele kapsamında eğitim verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gıda birimi tarafından, ilçede eğitim-öğretim veren ilkokullarda öğrencilere obeziteyle mücadele yöntemleri anlatıldı.

İlçe müdürü Metin Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyayla Türkiye'de özelikle çocukluk döneminde obezitenin önemli bir problem haline geldiğini belirterek, yapılan araştırmalara göre şişmanlığın, istemek ya da kendine hakim olamamak kadar basit bir sorun olmadığını ifade etti.

Nedeni tam olarak kesinleşmese de genetik, metabolik, biyokimyasal, kültürel ve psikososyal faktörlerin sebep olduğu bir hastalık olduğunun altını çizen Yiğit, bazılarının kilolu ya da şişman olmaya herkesten biraz daha fazla eğilimli olduğunu çünkü hemen kilo almaya genetik ve biyolojik olarak yatkınlıkları olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Türkiye'de ve dünyada obezitenin son 20-30 yılda hızla artmasının sebebinin genetikten çok yaşam tarzı değişikliği ve beslenme alışkanlığından kaynaklandığını ifade eden Yiğit, "Bunu önlemek için en önemli adım çocuklarımızı sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konularında bilinçlendirmektir. Müdürlüğümüzün gıda birimince okullarda sağlıklı beslenme, obezite ve nedenleri, obeziteyle mücadele yöntemleri konularında ilkokul öğrencilerimizi bilinçlendirmeye yönelik eğitim sunumu gerçekleştirildi" ifadesini kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!