Sazlı sözlü pide kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Sazlı sözlü pide kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 10:00

Sazlı sözlü pide kuyruğu

Haberin Devamı

Oktay POLAT/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da özel bir okulda müzik öğretmenliğinin yanısıra 10 yıldır fırın işletmeciliği yapan Tarık Çelik (34), Ramazanda iftara doğru pide yaptırmaya gelenler arasında gerginlik yaşanmaması için sazıyla türküler söylüyor. Çelik, söylediği türkülerle pide sırası bekleyen müşterilerine ve çalışanlarına eğlenceli dakikalar yaşatıyor. 

Erzurum'da yıllardan beri uygulanan ramazan pidesi bu yıl da devam ediyor. İftar saatine yakın ekmek fırınlarına giden vatandaşlar, yumurtalı ya da susamlı, damak tatlarına göre istedikleri pideyi yaptırabilmek için sipariş vererek beklemeye başlıyor. Zaman zaman sıra gerginliğinin yaşandığı Erzurum'da pide tartışmalarını önlemek isteyen Tarık Çelik, ilginç bir yola başvurdu. Özel bir okulda 11 yıldır müzik öğretmenliği yapan fırın işletmecisi Tarık Çelik, pide yaptırmaya gelen vatandaşlara iftar saatine kada mini konser veriyor. Sazıyla türküler söyleyen Çelik, hem sıra tartışmalarının yaşanmasını önlüyor hem de gelen vatandaşların hoşça vakit geçirmesini sağlıyor. Müşterilerden bazıları oynamaya dururken kimisi de tempo tutarak türkülere eşlik ediyor. 

Haberin Devamı

Müşterilerinin kendisinin müzik öğretmeni olduğunu bildiği için şarkı, türkü isteğinde bulunduğunu söyleyen Tarık Çelik; "10 Yıldır Erzurum'da fırın işletmeciliği yapıyorum. Genelde kemikleşmiş bir müşterimiz var. Onlar bu duruma alışkınlar. Sazımızla, sözümüzle onlara hem güler yüzümüzü hem de sıcak pidelerimizi takdim ediyoruz. Fırınımıza ilk defa gelen müşterilerden genelde olumlu tepkiler alıyoruz. Pide sırası beklenen yerlerde gerginlikler olabiliyor ama bizde öyle bir şey yok. İnsanlar gayet mutlu, huzurlu bir şekilde evlerine gidiyorlar. Bazen müşterilerimiz bir kaç parça daha dinleyebilmek için yerlerini başka müşterilere veriyorlar" diye konuştu.  

Pide yaptırmak için geldiği fırında sazlı sözlü eğlenceye katılan Burak Akçıl, "Pide kuyruklarında genelde gerginlik oluyor. Burada gerginlik hiç yok. Vakit şarkılı, türkülü daha güzel ve eğlenceli geçiyor. Bizler de evlerimize daha mutlu bir şekilde gidiyoruz. Bundan sonra pide tercihimiz bu fırın olacak" dedi.(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!