Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda kar yağışı etkili oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2022 10:44

Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da etkili olan kar yağışı nedeniyle şehit içi ulaşımı olumsuz etkilendi, maddi hasarlı kazalar meydana geldi.
Geçen hafta, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Erzurum'da, gece kar yağışı başladı. Kar, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kent merkezi beyaza bürünürken, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda uzun araç kuyrukları oluştu, kayganlaşan yollarda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Gençler, karda bol bol selfie çekti. Merkez Yakutiye ilçesindeki Havuzbaşı kent meydanında, bar oynayan Dadaşları temsil eden heykeller tamamen karla kaplandı.
SİS VE PUS GÖRÜLECEK
Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bayburt ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmurlu, yükseklerinin ise kar yağışlı geçeceği bildirildi. Buzlanma ve don olayıyla birlikte yer yer sis ve pus görüleceğinin tahmin edildiğini de açıklayan Meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsü olan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğunu belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!