Korkut: Üç Kümbetler Projesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Korkut: Üç Kümbetler Projesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 11:10

Korkut: Üç Kümbetler Projesi başlıyor

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler pprojesinin onaylandığını ve uygulamaya başlayacaklarını bildirdi.
    Radyo Ritm’de Erzurum Ajans’ın konuğu olan ve gazeteci Mehmet Şener, Orhan Bozkurt, Mesut Gülrenk’in sorularını yanıtlayan Yakutuyi Belediye Başkanı Ali Korkut, kent merkezinin 30 yıl öncesinde gecekondulaşmaya başladığını hatırlattı. O dönem önlen alınmadığını savunan Korkut, Erzurum’da tarihi eserlerin çevresinin açarak insanla buluşmasını sağladığını bildirdi. Erzurum'da önceleri kent meydanı kavramı olmadığına işaret eden Ali Korkut şunları söyledi:
    "Yakutiye Kent Meydanı, şehre kazandırdığım ilk eserdir. Erzurum’un en önemli kapılarından olan İstanbulkapı mezbelelikti. Restore ettik, çevre düzenlemesini yaptık. Cennet Çeşme Sokakta orta yerdeki dükkanları kamulaştırdık, bölge nefes aldı, Boyahane Camisi ve Hamamı gün yüzüne çıktı. Muratpaşa Camisi, Ahmediye Medresesi ve Muratpaşa Hamamını saran kötü yapıları kamulaştırdık, alanı temizledik. Şimdi orası da yeni bir kent meydanı hüviyetine kavuşacak. Sultanmelik, Aşağı ve Yukarı Habibefendi, Mehde Efendi, Hasanibasri, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Abdurahmanağa, Narmanlı mahallelerini kapsayan alanlar için 2010 yılında karar alındı. O tarihten sonra değişen yetkiler nedeniyle yeni çalışma için Büyükşehir’in iznine ihtiyacımız var. İki proje için izin istedik, verilmeyince şimdi mevcut işimize bakıyoruz. Mehdiefendi mahallesi, Yeşil Yakutiye konutlarıyla tamamlanıyor. Hasanibasri yapılaşma sürüyor. Hacıcuma projemizde 125 dönüm alan kamulaştırıldı. Proje hazırlama safhasındayız, burada yatay ve bahçeleri olan bir yapılaşmayı hedefliyoruz. Burası Erzurum’un (meram bağları) gibi güzel bir semt olacak. Üç Kümbetler Projesinde 105 dönüm alanda kamulaştırma tamamlandı, proje hazırlandı. Kültür Bakanlığı müsteşarının da desteğiyle kurul Ankara’da toplandı ve projemiz onaylandı. Bu yıl itibariyle projeye başlıyoruz. Valimiz Seyfettin Azizoğlu’nun desek ve katkısıyla Halk Eğitim Merkezi yapılacak. Müze için yer verdik. Butik otellerimiz, kültür merkezimiz yavaş yavaş ortaya çıkacak. Seçimlerden önce çalışmaların tamamlanmasını hedefliyorum."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!