Keskin: “Sağlık Bakanlığı’nın Projelerine Ortak Olmaya Hazırız”

Güncelleme Tarihi:

Keskin: “Sağlık Bakanlığı’nın Projelerine Ortak Olmaya Hazırız”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 17:40

EVDE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER SEMPOZYUMU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Türkiye’de sağlık alanında gerçekleşen reform niteliğindeki gelişmelere belediyelerin de katkıda bulunduğunu ifade etti. Erzurum Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve EVSAD’ın işbirliğinde düzenlenen “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler” sempozyumuna Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ile diğer yetkililer katıldı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile birlikte Türkiye’de sağlık alanında değişim ve dönüşümün yaşandığını ifade etti. Genel Sekreter Yardımcısı Keskin konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de sağlık alanında dönüşümün mimarı ve Dünya’daki gururumuz olan Sayın Bakanımız Recep Akdağ Beyefendi’nin Erzurum’da tekraren Erzurumlularla birlikte olmasından ve burada bizimle beraber projelerin içerisinde bulunmasından duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Büyüyen Türkiye’nin, gelişen Türkiye’nin köşe taşlarından, tuğlalarından olan ve tüm Dünya’da gıptayla izlenen sağlık reformlarının başındaki isim olan hemşerimiz Recep Akdağ Beyefendi’nin Sayın Bakanımızın başlatmış olduğu bu önemli süreç sonrası Türkiye’de artık hem belediyeler hem yerel yönetimler hem de valilikler Sağlık Bakanlığı’nın reformuna ayak uydurdular. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Erzurum’da sosyal hizmetler alanında, Sağlık Bakanlığı’nın bulunmuş olduğu projelere neler yapabiliriz?’ diye sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimizle birlikte güzel çalışmalar yaptık. Beraberce de konuşarak, ‘Yapabileceğimiz en fazla hizmet ne ise onu birlikte projelendirelim’ dedik. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak gerek Sağlık Bakanlığımızın gerekse de Genel Sekreterliğimizin burada yürüteceği tüm projelere ‘Evet’ diyoruz.”
“SOSYAL HİZMETLERDE YENİLİĞİN ÖNCÜSÜYÜZ”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu sosyal hizmetlerle ilgili sunum yapan Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yücel Kara da, “Sosyal Belediyecilik anlayışını hayata geçirmek, kentin imkânlarını şehir sakinleriyle paylaşmak, şehirde aç ve açıkta kimseyi bırakmamak, güven ortamında vatandaşlarımıza mutlu ve huzurlu bir şehir sunmak, fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik imkânlarını halkımıza sunmak bizim hizmet anlayışımızdır.
Sosyal hizmet uygulamalarımız şöyledir; Eğitim yardımı, gıda yardımı ve sosyal kart, spor hizmetleri, mezarlık hizmetleri, ekmek yardımı, sağlık hizmetleri, ESMEK, Hayır Çarşısı, sosyal programlar, engelsiz mekânları halkın hizmetine sunmak. Sosyal programlarımız; konferanslar, seminerler, yarışmalar, kutlamalar, iftar programları, şenlikler, sivil toplum buluşmaları, gençlik meclisi, sergiler, sosyal tesisiler olmak üzere birçok açıdan devam etmektedir. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in şu sözünü de vurgulamak istiyorum; ‘Her olumlu projeye destek vermek, her desteği hizmete dönüştürmek için varız’ İşte bizim halkımıza hizmetteki manifestomuz budur.” Program sonunda Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ile diğer yetkililer evde bakım hizmeti alan bir hastayı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!