İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi AK Parti Milletvekili Adayı Prof.dr.mustafa Ilıcalı`yı Misafir Etti

Güncelleme Tarihi:

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi AK Parti Milletvekili Adayı Prof.dr.mustafa Ilıcalı`yı Misafir Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 12:21

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROF. DR. MUSTAFA ILICALI'YI AĞIRLADI

İnşaat Mühendisleri odası Erzurum Şube başkanlığı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı meslektaş millet vekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı misafir etti.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ardahan illerinde bulunan temsilcilikleriyle bölgeye hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti.
Tohumcu yaklaşık bin 200 üyesiyle Erzurum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesine yaptığı ziyaretten dolayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya teşekkür edip evinize hoş geldiniz diyerek konuşmayı Ak Parti Milletvekili Adayı Ilıcalı`ya bıraktı.
Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı`da meslektaşlarıyla bir arada bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek İnşaat Mühendisleri odasına bu organizasyonu yaptığı için teşekkürlerini ifade etti. Daha sonra katılımcılarla tek tek tanışan Ilıcalı, kendisini tanıtarak, bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalardan ve Erzurum için hazırlıklarını yaptıkları projelerden bahsetti. İnşaat mühendislerinin piyasada karşılaştığı sorunları tek tek dinleyen Ilıcalı bunlarla ilgili çözüm önerilerini sorarak beraberce sorunları gidereceklerini ifade etti. Erzurum milletvekili adayları içinde İnşaat Mühendisi olan tek adayın kendisi olduğunu, bunun için meslektaşlarından tam destek beklediğini belirtti. İnşaat Mühendislerinin yaşadığı sorunların giderilebilmesi bu sorunlara çözüm bulunabilmesi için tek başına iktidar olmaları gerektiğini belirten Ilıcalı, meslektaşlarından tam destek beklediğini yineledi. İnşaat Mühendisleri odasıyla ortak çalışmalar yapılabileceğini de belirten milletvekili adayı Ilıcalı İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesince düzenlenecek Sempozyum, Kongre gibi Erzurum`un tanıtımına ve turizmine de katkıda bulunacak organizasyonlarda yerel yönetimler aracılığı ile her türlü desteğin verilebileceğini belirtti.
İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi olarak 1-3 Ekim 2015 Tarihlerinde "Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" sempozyumunu Erzurum`da gerçekleştirdiklerini belirten Şube Başkanı İlhan Tohumcu yurt dışı ve yurt içinden akademisyen, uygulamacı ve yatırımcı kuruşularda çalışan; mimar ve mühendislerden oluşan yaklaşık 200 kişiyi misafir ettiklerini belirtti. Erzurum hakkında önyargıları olan misafirlerimizi gönderirken; duyduğumuz memnuniyet ifadeleri Erzurum`un tanıtımına olumlu yönde katkıda bulunduğumuzun ifadeleriydi. Bu durum bizim içinde ayrı bir gurur kaynağı oldu şeklinde konuştu. Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen düzenleme kurulu üyelerine tekrar teşekkür eden Tohumcu, bu organizasyonda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’a da teşekkürlerini sundu.
Yatırımcı kuruluşların, Yapım işleriyle ilgili dairelerin başında İnşaat Mühendislerinin olması gerektiğini belirten Tohumcu, inşaat işinden anlamayan, inşaatın aşamalarını bilmeyen, inşaatın nasıl yürüdüğden bihaber olan, farklı meslek gurubundan kişilerin yönetici olması hem meslektaşlarımızın işlerini yapmasını zorlaştırıyor, hemde ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan İnşaat sektörünün hızlı işlemesine engel olduğundan ekonomimize zarar veriyor şeklinde konuştu. İnşaat Mühendisinin doğal bir yönetici olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu, bir meslek düşünün, bunu icra eden kişi, şantiyede okuma yazma bilmeyen, ilkokul, ortaokul ve lise mezunu işçilerin hepsiyle iletişim kurabiliyor ve bu çalışanlarla kağıt üzerinde bulunan bir projeyi hayata geçiriyor. Kendi meslektaşı veya farklı meslekten üniversite mezunu olan kontrollere yaptırdığı işi teslim etme görevi de var. Dahası bu işi adalet bakanlığına yaptırıyorsa, Savcı ve Hakimlerle iletişim kurmak zorunda, TSK ya yaptırıyorsa Subaylarla iletişim kurabilmesi gerekiyor. İlçede kaymakam, ilde Valiyle iletişim kurup, ilkokul mezunlarıyla hayata geçirdiği projeyi farklı düşünen meslek guruplarından insanlara teslim etmek zorunda. Böyle bir mesleği icra eden kişi (İnşaat Mühendisi), zaten çok iyi bir yönetici olmak zorunda. Bu nedenle İnşaat Mühendisinden her kurumda yönetici olabilir ama, yatırımcı kurumlardaki yöneticiler mutlak suretle İnşaat mühendisi olmak zorundadır diyerek konuşmasını tamamladı.
Toplantıda ayrıca meslek odalarının son durumu, Yapıdenetim kanunundaki aksaklıklar ve buna bağlı olarak üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgilendirme yapılan Prf. Dr. Mustafa Ilıcalı bunların bir dosya halinde raporlanarak kendisine verilmesi durumunda ilgileneceğini belirterek, sorunların daha rahat giderilmesi için tekbaşına iktidarın şart olduğunu bu nedenle tüm meslektaşlarından destek istediğini belirten Ilıcalı, toplantı sonunda üye kaydını Erzurum Şubeye aldırarak 1201’nci üyeniz hayırlı olsun dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!