Hava kirliliğinin önlenmesi için hazırlanan proje raporları

Güncelleme Tarihi:

Hava kirliliğinin önlenmesi için hazırlanan proje raporları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 16:43

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi'nin hazırladığı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen "İklim Dostu Erzurum: Erzurum İli Karbon Yönetimi ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Projesi" sonuç raporu toplantısı yapıldı.

Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeynep Eren, projeyle kentte meydana gelen hava kirliliği nedenlerin daha detaylı bir şekilde ele alınabileceğini söyledi.

Projenin kent için önemli olduğunu belirten Eren, şöyle konuştu:

"Şehrimizde hava kirliliği ile mücadele çalışmalarında tespit edilen en önemli eksiklik kurumlar arası veri ve bilgi akışında yaşanan aksaklıklardır. Proje öncelikle, hava kirliliği ile mücadele çalışmalarında bir envanter ortaya koyarak, eksik ve hatalı verilerin acil olarak giderilmesi, verilerin güncellenerek kayıt-kontrol altına alınması için yeni bir başlangıç oluşturacak. Şehrimizde büyük oranda kirliliğe neden olduğu bilinen konutlardaki ısınmada düşünülürse, enerji verimliliği çalışmalarının mevcut durum analizi yapılması, hızlandırılması ve tamamlanması imar planlarına da belirtilen yeşil alanların varlığının yeni kentleşme alanlarında hassasiyetle kontrol edilmesi gibi konular da projede yer almakta."

Haberin Devamı

Toplantı, hazırlanan sunumlar davetlilere izletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!