Fatmanur'a BEAH'da açık kalp ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Fatmanura BEAHda açık kalp ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 10:37

Fatmanur'a BEAH'da açık kalp ameliyatı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH), 11 yaşındaki Fatmanur Yılmaz'a açık kalp ameliyatı yapılarak bir ilk gerçekleştirildi.
BEAH'dan Çocuk Kalp Damar Cerrahi Uzm. Dr. Mehmet Biçer,Fatmanur Yılmaz'a açık kalp ameliyatı yaptı. Uzman Dr.Mehmet Biçer; efor kapasitesinde düşüklük ve kilo alamama şikayetleri ile hastaneye başvuran Fatmanur Yılmaz'ın kalbinde iki adet delik ve kapakçıklarının bir tanesinde yarık saptadıklarını bildirdi. Ailenin onayını aldıktan sonra Fatmanur'un operasyon programına alındığına işaret eden Dr. Biçer, şunları söyledi:
    "Ameliyat çok başarılı geçti. Allahın izni ile  Fatmanur kızımızın ameliyatında kalbindeki  delikler sıkıntısız kapatılarak kalp kapakçığı adeta yenilendi. Hastamız operasyon sonrası bir gün kontrol amaçlı yoğun bakımda tutularak servise çıkarıldı. İki günlük servis kontrolü ardından ameliyat sonrası takipleri de olağan seyreden hasta şifa ile hastanemizden taburcu edildi."
    İlköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Fatmanur Yılmaz, "Artık okulumda ve oyun alanlarında bende arkadaşlarımla rahat rahat nefes alıp vererek korkusuzca koşup oynayabileceğim. Doktorum Mehmet Biçer'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Öte yandan Erzurum KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Hastane yöneticisi  Doç. Dr. Embiya Akasakal, Başhekim Yrd.Doç.Dr.Orhan Delice ve Dr. Mehmet Biçer'i başarılı operasyonundan dolayı kutladı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!