Erzurum'da fırınlar denetlendi

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda fırınlar denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 13:08

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent merkezindeki fırınları denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç'ın da katıldığı denetimlerde, sabahın ilk saatlerinde fırınlar kontrol edildi.

İş yerlerinin ruhsatı, hijyene uygun hareket edilip edilmediği, ekmek gramajı ve gıda güvenliğini denetleyen ekipler, fırın çalışanlarının tırnak, bone gibi genel temizlik kontrollerini yaptı.

Kıraç, denetimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, vatandaşların sofralarında yer alan ekmeğin, üretimden tüketime olan birçok safhayı belirli periyotlarda denetlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Erzurum halkının yaşantısının daha sağlıklı olması bakımından her konuya el atıyoruz. Fırıncılar arasındaki rekabetten doğan bazı sorunlar halkımızdan bize kadar ulaştı. Gramajların düşük olduğu yönünde yoğun şikayetler aldık. Bu vesileyle fırınlarda gramaj ve hijyen kontrolü yaptık. Gördüğümüz kadarıyla Erzurum esnafı kaçak ve hijyen olmayan şartlarda üretim yapmıyor. Erzurum esnafı, bu konuda çok duyarlı. Fırıncı esnafımıza duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!