Erzurum Matbaa-kırtasiye Ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca:

Güncelleme Tarihi:

Erzurum Matbaa-kırtasiye Ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca:
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 13:29

ERZURUM MATBAA-KIRTASİYE VE TABELACILAR ODASI BAŞKANI HİKMET KARACA

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, dün Pelit Meydanında bulunan bir restorana yönelik yapılan ve iki kişinin yaralandığı saldırıyı kınayarak, “Yakutiye Bölgesinde bulunan metruk binalar tinerci, hapçı ve uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline geldi.” dedi.
Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Buralarda barınan bağımlılar, dün akşam saatlerinde Pelit meydanında esnaf dükkânlarına pompalı tüfek ve molotoflarla saldırıda bulunan uyuşturucu bağımlıları, biri ağır olmak üzere iki esnafımızın canına kast etmişler ve ağır yaralanmalarına neden olmuşlardır. Yakutiye ilçe sınırları içerisinde bulunan terk edilmiş evler uyuşturucu kullanıcılarının meskeni haline gelmiş, Karaköse Mahallesi, Mumcu Mahallesi ve Millet Bahçe Caddesinin arka kısmında bulunan eski evleri mekân tutan uyuşturucu bağımlıları, akşamları da esnafın kâbusu olmaya devam ediyorlar. Dün akşam yaşanan olay, sıradan bir olay gibi algılanmamalıdır, direk olarak esnaflarımızın canına ve malına kast edilmiştir.” diye konuştu.
Harabe ve metruk evlerin akşam karanlığının çökmesi ile birlikte madde bağımlıları ve sarhoşların üs bölgesi haline geldiğini belirten Karaca, “Esnafımız ve vatandaşlarımız tedirgin. Buradaki evler 70-80 senelik yapılar ve oldukça da tenha yerler, uyuşturucu bağımlılarının üs bölgesi durumuna gelmiş, tinercisi, balli çekeni, esrar içeni, alkol içeni hepsi buralarda yuvalanıyorlar. Uyuşturucu hap ve esrar bulundurulan bu harabe evlerin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Buralarda emniyetin de caydırıcı önlemler alması gerekiyor. Mumcu Mahallesi, Karaköse Mahallesi ve Milletbahçe caddesinin arka kısmında bulunan harabe evler, uyuşturucu ve alkol bağımlısı kişilerin mekânı haline gelmiş, gece yarılarına kadar kavga gürültüden esnaf ve vatandaşlar mağdur durumdadır. Bölgede oturanlar geceleri komşularına bile gidemiyorlar. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın daha fazla mağduriyet yaşamamaları için yetkili merciler bu olaylara kayıtsız kalmamalı ve bir an önce gereken tedbirleri almalıdırlar.” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!