Erzurum’da “Dünya Çocuk Hakları Günü” Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’da “Dünya Çocuk Hakları Günü” Etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 13:37

ASP

Erzurum’da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Dünya Çocuk Hakları günü etkinlikleriyle çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Abdulhakimoğulları, Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olduğunu anımsatarak, 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme sayesinde artık çocukların haklarının yasalarca da tanındığını anımsattı.
20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığını hatırlatan Abdulhakimoğulları, “Türkiye, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi 1990 yılında imzalamıştır.Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, nerede doğduklarına, kim olduklarına; cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır. Sözleşme, yaşama hakkı; eksiksiz biçimde gelişme hakkı; zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkı; aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılma haklarını kapsamaktadır. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, medeni, siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki insan haklarını en geniş biçimde tanımlamaktadır. Bu sözleşmeye yön veren temel değerler, ayrım gözetmeme, çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama ve gelişme, katılımdır.” dedi.
FARKINDALIK STANDI AÇILACAK
Abdulhakimoğulları, Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğü tarafından, 20 Kasım 2015 tarihinde saat 13.30 da Palerium Avm’de stant açılıp program düzenleneceğini ifade etti.
Programa Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin katılması için gerekli planlamaların yapıldığını belirten Abdulhakimoğulları, “Dünya Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde kalan çocukların ‘‘Nasreddin İnadın Sonu’’ adlı tiyatro oyununu izlemesi sağlandı. İl Müftülüğü tarafından Cuma Hutbesinde ve Vaazlarda Çocuk Hakları İle İlgili Konuşmaların yapılacak.” dedi.
Palerium AVM’de bulunan stantlarda, Ebruli Çalışması, Slogan Tepsisi, Bez Boyama ve Animatörlerle Çocukların eğlendirilmesinin sağlanacağını belirten Abdulhakimoğulları, tüm Okullarda Çocuk Hakları İle İlgili Sunumların yapılacağını da söyledi.
Abdulhakimoğulları, Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla ayrıca 22 Kasım’da İl Müftülüğü ile koordineli olarak Palandöken İlçesi Selimiye Camii, Yakutiye İlçesi Halit paşa camii, Azizye İlçesi Mustafa Bakan Camii gelen çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılacağını ve tiyatral gösteriler sunulacağını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!