Erzurum Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Kliniği İle Bir İlke Daha İmza Attı

Güncelleme Tarihi:

Erzurum Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Kliniği İle Bir İlke Daha İmza Attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 09:35

BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi doktorlarından Doç.Dr.Mehmet Ali Kaygın ayak atardamarları yüzde yüz tıkalı olan hastalarda cerrahi müdahale (bypass) yapılmadan Dünyada ilk kez Amerika’da ikincisi İzmir 9 Eylül Üniveriste hastanesi Kalp Damar Cerrahinde Üçüncüsünün ise Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de 80 yaşında bir hastaya yapıldığını ve başarı sağlandığını söyledi.
BEAH Kalp ve Damar Cerrahisi doktorlarından Doç.Dr.Mehmet Ali Kaygın yöntemin ABD dışında sadece Ülkemiz’de İzmir ve sonrasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de uygulandığını belirterek “ bu yöntem tam tıkalı ayak atardamarlarının gelişen teknolojik ilerlemeler ile açılmasını, kan dolaşımının sağlanmasını, ayakta kangren oluşumunu ve ayağın ampute edilmesini ( kesilmesini) büyük ölçüde ortadan kaldırdığını söyledi.
Doç.Dr.Mehmet Ali Kaygın; “ Periferik Arter Hastalığı(Bacak Damar Hastalığı) olan kişilerde uygulamaya başladığımız bu teknoloji ile hastalara açık ameliyata alternatif, modern tıbbın gelişmelerine paralel olarak hastanemiz de damarda tam açılmayı sağlayan yeni bir yöntem olarak uygulamaya başladık. Bu teknoloji ile birçok hasta eski sağlığına tekrar kavuşacak” diye konuştu.
Yöntemin uygulanış şeklini anlatan Doç.Dr.Mehmet Ali Kaygın “ Yöntem kasıktan girilen küçük bir delikten katater ilerletilip tıkalı alana gelindiğinde, kataterin motorlu sistemi ile tıkanıklığın açılmasına dayanıyor. Hasta ertesi gün taburcu edildiği için hastanede kalış süresi kısalmakla birlikte, işlem sonrası tıkalı ayak damarlarının tam açılması ile günlük yaşam kalitesi de belirgin olarak artmaktadır. Bu yöntemi diğer periferik aterektomi kataterlerinden farklı kılan özellik ise; genel anesteziye gerek olmadan lokal anestezi ile ayaklarındaki atardamarı yüzdeyüz tıkalı olan ve hiçbir girişim ile açılamayan hastalara uygulanabilmesi, damarın tam açılarak kan dolaşımının cerrahi gerektirmeden sağlanmasıdır dedi.
İlki Amerika da ve Türkiye de İzmir den sonra Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar cerrahinde gerçekleştirilen bu ameliyatsız tedavi uygulamasının yapılmasından dolayı, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan ve Erzurum Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Bilgehan Erkut tarafından tebrik edildi.
Genel Sekreter Prof.Dr.Fazlı Erdoğan ve Başhekim Prof.Dr.Bilgehan Erkut; Kalp Damar Cerrahi servisini ve müdahaleyi gerçekleştiren Doç.Dr.Mehmet Ali Kaygını bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.
Erzurum sağlıkta yükselişini adım adım devam ettiriyor inşallah ilerleyen zamanlar da arkadaşlarımızın yaptığı böylesi başarılı çalışmalarla yükseliş ve gelişim ivmemiz artarak devam edecek dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!