Erzurum BEAH'ta çalışan kalpten kapakçık değiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Erzurum BEAHta çalışan kalpten kapakçık değiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 17:33

- Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Kaygın: "Hastamızın mitral kapağı bozulunca, normal ameliyatı çok riskli olduğu için biz çalışan kalpte kalp ameliyatı yaptık, kalp kapağını değiştirdik. Bu ameliyatı Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez biz yaptık, Türkiye'de de belli merkezlerde yapılıyor"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH), Vitral Kapak Replasmanı yöntemiyle 62 yaşındaki bir hastanın çalışan kalbinden kalp kapakçığı değiştirildi.

Iğdır'da yaşayan Sadık Aksur (62), kalp rahatsızlığı dolayısıyla 5 yıl önce Van'da by-pas ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra kalp rahatsızlığı devam eden Aksur'un ameliyatı riskli bulundu. Ameliyatın hayati risk taşıdığının söylendiği Aksur, yaşamını ilaçlarla sürdürdü.

Yakınlarının tavsiyesi üzerine geldiği BEAH'ta tetkikleri yapıldıktan sonra Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın başkanlığındaki ekibin "Vitral Kapak Replasmanı" yöntemiyle çalışan kalbinden kalp kapakçığı değiştirilen Aksur, yeniden sağlığına kavuştu.

Kaygın, yaptığı açıklamada, oldukça riskli bir ameliyatın ardından hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve yarın taburcu edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ameliyatın çalışan kalp üzerinde yapılmasının önem arz ettiğini belirten Kaygın, şunları kaydetti:

"Hastamızın mitral kapağı bozulunca, normal ameliyatı çok riskli olduğu için biz çalışan kalpte kalp ameliyatı yaptık, kalp kapağını değiştirdik. Bu ameliyatı Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez biz yaptık, Türkiye'de de belli merkezlerde yapılıyor. Riskli bir ameliyattı ama başarıyla ameliyatı gerçekleştirdik. Hastanın genel sağlık durumu çok iyi. Yarın da bir problem olmaz ise hastamızı taburcu edeceğiz ve memleketine göndereceğiz. Başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Aksur da ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek, "Allah devletimizden ve hocalarımızdan razı olsun. Bu ameliyat için İstanbul'a kadar gittim ama yapmadılar. Ben ve çocuklarım doktorlarımıza dua ediyorlar. Ölüm tehlikem vardı, yaşayacağıma inanmıyordum" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!