Dikkatiniz Artık Kontrol Altında...

Güncelleme Tarihi:

Dikkatiniz Artık Kontrol Altında...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 17:23

DİKKATİNİZ ARTIK KONTROL ALTINDA

Günümüz abartılı teknoloji kullanımına maruz kalan her insanı olumsuz etkileyen Dikkat Eksikliği sorununun artık çağın sorunu olduğunu belirten Dikkat Akademisi kurucusu Adalet Ömeroğlu, kullandıkları program ile bu sorunu ciddi oranda azaltmayı hedeflediklerini söyledi.
“Zihinsel egzersize yönelik bilgisayar oyun düzleminde ilerleyen seanslar, insan zihninin komutları ile hareket etmektedir. Dikkatin verilmesiyle oyun başlayıp ilerlemekte, dikkatin dağılması ile oyun durmaktadır” diyen Ömeroğlu bu sayede uzun süreli ve ayırıcı dikkat yeteneğini geliştirdiklerini; kazanılan bu becerileri bireyin günlük hayata da taşıyabildiğini vurguladı.
Ömeroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Devam eden araştırmalar, dikkatini toplamada zorluk yaşayan öğrencilerin akademik alanda mücadele etme ihtimalinin bir hayli düşük olduğunu göstermiştir. Bu durum, sınıf derslerini anlama, ödevleri zamanında bitirme, dürtüsel ve zarar verici davranışlarından uzak durma yeteneklerini kapsar fakat sadece bunlarla da sınırlı değildir. Bu yeteneklerin yokluğu genellikle düşük performansa ve çalışma zamanında büyük ölçüde artışa yol açar ki bu durum sadece özgüveni değil aynı zamanda bir öğrencinin sosyal/akademik gelişimini de olumsuz etkiler.
Çocuklarda aşırı hareketlilik, dikkatsizlik ve isteklerini erteleyememek, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğunun en önemli belirtileri olarak sıralanıyor. DEHB; çocuğun akademik performansını olumsuz etkileyebilir. Dikkat Eksikliği, bilgiyi öğrenmeyi güçleştirir. Görevleri bitirememe, organize olamama, hatırlamada zorluk ya da kolayca dikkatin dağılması, bu çocukları yetişkinliğe kadar takip eder. Konsantrasyon öğrenme için çok önemlidir. Odaklanma eksikliği, DEHB’li çocukların bilgiyi yakalama ve zihinde tutma becerisini azaltır ve okulda uyum sağlamalarını zorlaştırır. Kurumumuzda uygulanan sistem, Odaklanma Güçlüğü, Dikkat Eksikliği sorunu olan yetişkinler ve öğrenciler de dikkat ve algı problemlerini en aza indirerek iş başarısı ve okul başarısının artmasına yardımcı olur. Programımız sınavlarda dikkati toplamayı, sınıfta öğretmeni dinlemeyi ve düzenli çalışmayı öğretir. Okuduğunu anlamayı artırır. Hafızayı güçlendirerek öğrenmeyi kolaylaştırır. Dürtüsel hareketi azaltır, bireyin davranışlarını kontrol etmesine yardımcı olur.
Nasa patentli donanım ve yazılım ile birlikte kola takılan cihaz, dikkati kişinin gerçek zamanlı görebileceği somut bir değere dönüştürür; bu şekilde dikkat kavramı ölçülebilir hale gelerek sürekli geribildirim yoluyla bir beceri olarak öğretilebilinir. Ayrıca Bu program sayesinde DEHB sorununa eğlenceli ve etkili çözüm sunmakla kalmayıp gizil performansınızı da açığa çıkarma imkanı sunmaktadır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!