Dersimiz kayak

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz kayak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 11:10

Dersimiz kayak

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA) - ERZURUM'daki Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin 2'nci sınıf öğrencilerine Palandöken Kış Sporları Merkezi'nde kayak dersi veriliyor. Denizden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 400 rakımındaki Polat Erzurum Resort Otelin pistlerinde profesyonel kayakçı 4 öğretim üyesi eşliğinde kayak dersi alan 400 öğrenci, çok şanslı olduklarını söyledi.
Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasındaki Palandöken'de sezonun açılmasıyla birlikte, Spor Bilimleri öğrencilerinin en çok sevdiği kayak dersleri de başladı. Bir hafta boyunca 100'er gruplar halinde üniversiteye ait otobüslerle Palandöken'e taşınan öğrenciler burada, hocaları ile birlikte 3 saati sabah 3 saati de öğleden sonr olmak üzere toplam 6 saat kayak dersi alıyor. Üniversiteye ait kayak malzemelerini Palandöken'deki Karspor tesislerinde giyinen öğrenciler, Polat Erzurum Resort Otel'in lift ve pistlerini hiçbir ücret ödemeden kullanıyor. Türkiye'nin dört tarafından Erzurum'a gelen ve hayatında ilk kez kayak malzemesi ile tanışan üniversite öğrencileri yıllarını kayağa veren ve milli takım eski sporcuları olan öğretim üyeleri Atakan Alaftargil, Tuğrulhan Şam, Davut Budak ve Orcan Mızrak yetiştiriyor. Her yıl ikinci sınıf öğrencilerine bir hafta kayak dersi verdiklerini anımsatan kayak öğretmenleri, "Yılda yaklaşık 500 öğrenciye kayağı öğretiyoruz. Spor Bilimlerinden kayağı öğrenmeden mezun olan öğrenci yok" dedi.
Dilan Magu, Iğdır'dan geldiği Erzurum'da okudukları için kendilerini şanslı gördüğünü söyledi. Magu, şöye konuştu:
"Böyle bir dersi kendimiz özel olarak almak istesek saati yaklaşık 200 lira. Bunun yanında kayak malzemesi de kiralamak zorunda kalıyorsunuz. Hepsi üniversitemiz tarafından karşılanıyor. Bazı Erzurumlu veya diğer fakültedeki arkadaşlarla konuştuğumuzda değil burada kayak yapmak Palandöken'e gelmemişler bile. Ben ve arkadaşlarım ilk dersde çok korktuk ve heyecan yaptık. Ama hocalarımızın sayesinde şimdi iyi bir kayakçı olduk."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!