Atatürk Üniversitesi Sanat Evi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesi Sanat Evi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 12:31

ATATÜRK ÜNİVRESİTESİ SANATEVİ

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde kültür ve sanat alanında yeni bir oluşum faaliyete geçti. Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Gökdaş’ın önderliğinde Sanat Evi kuruldu.
Yönetim tarafından, Atatürk Üniversitesi Vakfı bünyesinde bulunan mekânın tahsis edilmesiyle faaliyetlerine başlayan Sanat Evi, Klasik Sanatlarımız başta olmak üzere diğer sanat alanında da çalışmalarına başladı.
Yapılan çalışmalarda gerek üniversite çalışanları ve öğrenciler başta olmak üzere, Erzurum’dan her yaştan insanımıza hitap edebilecek kursların düzenlenmesi hedeflenmektedir..
Erzurum’a diğer illerden gelen öğrencilerin, Erzurum’u ve kültürünü tanımaları, klasik sanatı öğrenerek hayatlarına dâhil etmelerinin bir yolu olarak planlanan Sanat Evi kurslarının hedefleri arasında, her yaş grubunun kaynaşması, ailelerin çocukları ile birlikte ortak bir faaliyette zaman geçirmeleri, çocukların kişisel ve görsel-kültürel eğitimlerinin sağlanmasının yanı sıra boş zamanlarını verimli değerlendirilmesi gibi amaçlar güdülmektedir.
Sanat Evi’nde hat, tezhip, minyatür, fotoğraf, ebru, Osmanlıca, photoshop, İngilizce(English Speaking), bilgisayar ve resim gibi alanlardaki faaliyetlerin başlaması yanında, gelen talepler doğrultusunda diğer kurslar da açılacak.
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ kapsamında, Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ortak yürütülen ve ücretsiz olan kursları başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!