Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’ndan ’Trafik Haftası’ Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’ndan ’Trafik Haftası’ Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 18:57

ELAZIĞ İL JANDARMA KOMUTANLIĞIN TRAFİK TİMLERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ELAZIĞ VALİLİĞİ, ELAZIĞ BELEDİYESİ VE KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN KATKILARIYLA TRAFİK HAFTASI MÜNASEBETİYLE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri öncülüğünde Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla Trafik Haftası münasebetiyle çocuklar için etkinlik düzenlendi.
Park23 Alış Veriş Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Elazığ İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerince çocuklara seyyar trafik parkuru hazırlanarak akülü arabalarla uygulamalı eğitim verildi. Trafik güvenliği gününü anlatmak amacıyla açılan stantta trafik timlerinin imkanlarını ve kabiliyetlerini tanıtmak, emniyet kemeri takmamak, aşırı hız ve alkollü araç kullanmanın sonuçları, kanuni yaptırımlarını anlatmak için çocuklara resimlerle ve sinevizyon gösterimiyle önemli bilgiler aktarıldı. Eğitim sonrası çocuklara ‘Çocuk Gözü İle Trafik’ konulu resimler izletilerek boyama kitabı ve kalemlerle boyama çalışmaları yaptırıldı.
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerince yapılan açıklamada, kırsaldaki okullarda düzenlenen seminerler vasıtası ile trafik eğitimleri, trafik haftası ile sınırlı kalmayıp eğitim öğretim dönemi boyunca sürekli tekrar edileceği belirtildi.
Etkinliğe katılan velilere Elazığ İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından el broşürü, boyama kitabı, kalem ve araç kokusu hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!