Elazığ’da ‘Ümmetin Davası Kudüs’ Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da ‘Ümmetin Davası Kudüs’ Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 16:40

KONFERANSTA KONUŞMACI OLARAK ARAŞTIRMACI MUSA BİÇKİOĞLU YER ALDI.

Elazığ’da ’Ümmetin Davası Kudüs’ konferansı düzenlendi.
Elazığ Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Elazığ Temsilciliği tarafından ’Ümmetin Davası Kudüs’ konulu konferans yapıldı. Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşmacı olarak Araştırmacı Musa Biçkioğlu yer aldı. Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Hayrat İnsani Yardım Derneği Elazığ Temsilcisi Servet Özdemir, peygamberler şehri Kudüs’ün sahipsiz bırakılmaması gerektiğini, özellikle Hac görevini yerine getirecek hacı adaylarının Kudüs üzerinden Hacca gitmeleri gerektiğini belirterek, “Aksi halde Kudüs’ü sahipsiz sanan ve bu cesaretle Mescid-i Aksa’ya postallarıyla giren İsrail askerlerini görmeye devam edeceğiz” dedi.
Araştırmacı Musa Biçkioğlu verdiği konferansta, "Kudüs, Harputlu Belek Bin Behram’ın uğruna Urfa Haçlı Kralını esir edip Harput Kalesi’ne hapsettiği yerdir, uğruna şehit olduğu yerdir. Kudüs, özellikle Mescid-i Aksa, arkeolojik açıdan İslam dünyasının sahip olduğu en değerli hazinelerden biridir. Kudüs, hem dini, hem sosyolojik, hem de siyasi anlamda tarihi halkaları içinde barındırıyor. Asurlulardan Perslere, Büyük İskender’den Roma’ya, Bizans’tan sahabe devrine, Emevilerden Osmanlı’ya, tüm kültürlerin bakiyeleri buradadır” diye konuştu.
Dünyanın Kudüs’e olan ilgisine vurgu yapan Biçkioğlu, “Bizim ufkumuz, Kudüs ufku olmalıdır. Bu anlayış sağlanmadıkça biz yerelden evrensele geçemeyiz. Evrensel düşünmek için Kudüs ufkuna sahip olmak zorundayız. Kudüs, bu topraklarda kurulmuş olan ve hala izleri yaşayan medeniyetin, sinir uçlarının sınır uçlarımızla bitmediğinin en güzel örneğidir. Kudüs’te, Bayırbucak’ta yaşananların bizim canımızı acıtmasının nedeni, sinir uçlarımızın sınır uçlarımızın dışına taşmasındandır. Allah Resulü’nün önündeki bütün yolların kapandığı noktada yaşanan Miraç olayı bir mesajdır. Buradaki şifre, ey ümmet tıkanırsanız, yolunuz kapanırsa Kudüs ruhuna dönün. Kudüs İslam ümmetinin tamamının bütün mezheplerinin, akım ve fikirlerinin uğrunda birleştiği yerdir” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!