Elazığ’da Polis Haftası Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Polis Haftası Etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 13:22

İŞLEK, "TOPLUMUN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI, VATANDAŞIN TEMEL HAK VE HÜRRİYETLERİNİN KORUNMASI, KANUN HAKİMİYETİNİN VE DEVLET OTORİTESİNİN TESİSİ GİBİ BİRÇOK HAYATİ GÖREVLERİ ÜSTLENMİŞ OLAN TEŞKİLATIMIZ, 170 YIL ÖNCE 10 NİSAN 1845 TARİHİNDE KURULMUŞ VE O TARİHTEN BU YANA HALKIMIZA HİZMET VERMENİN HAKLI GURURUNU YAŞAMAKTADIR" DEDİ.

Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle konuşan Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, suçlar ve suç örgütleriyle mücadelede başarılı olabilmenin en önemli şartının, günümüz teknolojisini iyi kullanarak, planlı ve kararlı hareket etmek olduğunu söyledi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ahmet Aytar Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Törene İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nurettin Önsoy, şehit dernekleri başkan ve yöneticileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende Emniyet Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksekokulu ve şehit aileleri dernekleri tarafından çelenk sunumu yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek konuşma yaptı. Emniyet Müdürü İşlek, "Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevleri üstlenmiş olan teşkilatımız, 170 yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve o tarihten bu yana halkımıza hizmet vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Türk polisi, bu kutsal görevi çağın teknolojisini kullanarak, sürekli kendini yenileyip geliştirerek, hukuk kuralları içinde, Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal hukuk devleti bilinci ile mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en verimli şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Yaşadığımız iletişim çağında, gelişen teknolojiyle birlikte suç ve suçlu profili de her gün değişmektedir. Bu nedenle suçlar ve suç örgütleriyle mücadelede başarılı olabilmenin en önemli şartı, günümüz teknolojisini iyi kullanmak, planlı ve kararlı hareket etmektir. Bunların yanı sıra, toplumun desteğini almış, eğitimli ve donanımlı bir teşkilat haline gelmenin başarıyı artırdığına inanıyoruz. Emniyet Teşkilatı olarak, zamanın durmadan değişen şartlarına ayak uydurabilmek için, yaşam boyu eğitim felsefesi benimsenmiştir. Üniversite mezunu personel sayımız her geçen gün daha da artmakta ve meslek içerisinde vermiş olduğumuz eğitimlerle de bu eğitim seviyesini daha da yükseltmeyi planlamaktayız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!