Elazığ’da Engelliler Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Engelliler Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 13:42

AK OCAKLAR ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI, BEYAZAY DERNEĞİNE AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞINDA BULUNDU

Elazığ’da Ak Ocaklar ile Beyazay Derneği’nin yaptığı organizasyonda engellilerle bir araya gelinirken, bir engelliye de akülü araç hediye edildi.
Ak Ocaklar ile Türkiye Beyazay Derneği Elazığ şubeleri tarafından, etkinlik düzenlendi. Engellilerin de katıldığı etkinlikte, Ak Ocaklar Elazığ Şube Başkanı Cengiz Balıbey, Beyazay Derneği Elazığ Şubesi’ne, ihtiyacı olan bir engelliye verilmesi için akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Etkinlikle ilgili bilgi veren Türkiye Beyazay Derneği Elazığ Şube Başkanı Naci Demirpolat, “Elazığ’da ki engelli kardeşlerimizle normal vatandaşların bir araya gelerek bir aktivite içerisinde olmasını planladık. Birbirlerini iyi tanımaları ve diyalog içerisinde olmaları bugünün anlamı ve önemiyle alakalı istişarelerde bulunmaktır. Türkiye Beyazay Derneği Elazığ Şubesi’nin amacı ilindeki engellilere sosyal, kültürel, eğitim, istihdam ve erişebilirlik konularında her türlü katkıyı sunabilmek. Onların hak ve özgürlüklerin anlatabilmek ve elde edebilmektir. Bununla alakalı çalışmalarımızı Elazığ’da sürdüreceğiz. Ak Ocaklardaki kardeşlerimiz de bize müracaat eden, akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir üyemizi akülü araç alarak derneğimize bağışladılar. Bizde bunu ihtiyacı olan bir kardeşimize götürüp teslim edeceğiz” dedi.
Engellilerin bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğini ifade eden Ak Ocaklar İl Başkan Yardımcısı Habip Demirelli, “Her bireyin yarın engelli olabileceği ve bu durumla kalacakları münasebetiyle bizde engelli kardeşlerimizle yan yana olmayı uygun gördük. 3 Aralık’ın her bireyde bir duygu uyandırması lazım. Yarın herkesin bir engelli olabilecek pozisyona düşebileceğini görmesi lazım. Bu anlamda biz Ak Ocaklar olarak engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!