Elazığ’da Bayram Tedbirleri Alındı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Bayram Tedbirleri Alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 11:43

ELAZIĞ İL EMNİYET MÜDÜRÜ NİHAT İŞLEK, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ALINACAK TEDBİRLERİ ANLATTI.

Elazığ’da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bayram tedbirleri alındı. Emniyet, kurban pazarlarında sahte paraya dikkat edilmesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuldu.
Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Kurban bayramını vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik, genel asayişin temini açısından her zaman alınıp uygulanan tedbirlere ilave önlemler alındığı belirtti. Asayiş ve trafik ekipleri ile polis merkezi amirliği devriyelerinin hassas bölgeler ve kavşaklar ile güzergahlarda bayram öncesi olduğu gibi bayram süresince de kontrollerine devam edeceğini anlatan İşlek, “Bayram namazı süresince camilerimizde, arife günü ve bayram süresince mezarlıklarda, şehirlerarası otobüs terminali ile havalimanı asayiş yönünden gerekli emniyet tedbirleri alınarak, söz konusu yerlerde ekiplerimiz görevlendirildi” dedi.
“TERMİNALLERDE DE ÖNLEMLER ALINDI”
Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarlarının güvenliğinin sağlanacağının da kaydeden İşlek, “Özellikle sahte para ve hayvan hırsızlıklarına karşı gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Bayram ziyaretleri nedeniyle şehiriçi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak bu gibi yerlerdeki kontroller artırılacaktır. Artacağı öngörülen seyyar satıcı ve dilencilere karşı zabıtalarla koordineli bir şekilde çalışma yürütülecektir. Bayram tatili nedeniyle havalimanı, gar ve terminal gibi yerlerde yolcu kapasitesi artacağından, belirtilen mahaller de kontroller artırılacaktır. Seyahat edecek yolcuların güvenliği açısından bagaj ve eşya denetimleri artırılacak, görevliler bagaj ve eşyaların bizzat yolcu tarafından seyahat bileti gösterilmek suretiyle teslim alınması konusunda uyarılacak” diye konuştu.
“VATANDAŞLARA EĞİTİCİ BİLGİLER SUNULACAK”
Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşların huzurunu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla denetimlerin arttırılacağını da anlatan İşlek, şunları kaydetti:
“Ziyaret veya tatil amacıyla kişilerin ikametlerinden ayrılacak olmaları ve buna bağlı olarak evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara yönelik tedbirlerin alınmasına azami gayret gösterilecektir. Bayram nedeniyle, yoğunlaşacak şehir içi ve şehirlerarası trafiğin tanzim ve güvenliğini sağlamak amacıyla trafik ekiplerimizin sayısı arttırılmış, denetimler sıkılaştırılmıştır. Bayram öncesi ve bayram süresince ilimiz şehir içi ana güzergahlar başta olmak üzere şehirlerarası karayollarında trafik kontrolleri süresiz devam edecektir. Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün araçlar incelenecek, otobüslerde bulundurulması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup bulunmadığı titizlikle kontrol edilecek arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca karayolu güzergahlarında da otobüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecektir. Trafik ekiplerimiz, Elazığ-Bingöl, Diyarbakır, Malatya yolu ve güzergahlarında yoğun bir şekilde radarla hız, hatalı solama, yakın takip kontrolleri ile alkol ve emniyet kemeri uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile yolcular üzerinde uygulamalar yapacak, uygulamalar sırasında uykusuz ve yorgun sürücüler ikaz edilecektir. Trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı denetlenecek, far ayarı ve ışık donanımı bozuk olan araçlar eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecek, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkların olmayan araçların eksikliklerini tamamlamaları sağlanacaktır. Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda kendi can güvenlikleri için emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verilecek, vatandaşlarımıza kemer kullanılmaması durumunda karşılaşabilecekleri riskler konusunda eğitici nitelikte bilgiler sunulacaktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!