Doğu Anadolu'da 13 milyon fidan toprakla buluşturulacak

Güncelleme Tarihi:

Doğu Anadoluda 13 milyon fidan toprakla buluşturulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 15:54

- Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce Doğu Anadolu bölgesine bu yılın sonuna kadar 13 milyon çam fidanı dikilecek

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce Doğu Anadolu bölgesinde 13 milyon çam fidanının toprakla buluşturulacağı bildirildi.

Elazığ Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, Elazığ merkeze bağlı Badempınarı köyünde devam eden fidan dikim çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Doğu Anadolu bölgesinde Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli, Van, Muş ve Bitlis illerinde 13 bin hektarlık ağaçlandırma sahasında yıl sonuna kadar 13 milyon çam fidesinin toprakla buluşturulmasının planlandığını belirten Yıldırım, "Dikim çalışmalarımız, kısmen çevre orman köyleri, bir kısım da diğer köylerden gelen işçi arkadaşlarımızla devam ediyor. Dikim faaliyetlerimizi yağış ve donlu havalar dışında yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Elazığ'a yıl sonuna kadar 4 milyon fidan dikeceklerini ifade eden Yıldırım, bu çalışmalar sayesinde köylüler için istihdam olanağı oluşturulduğunu belirterek, "Elazığ genelinde 20 sahada bine yakın işçiyle dikim işlemleri devam etmektedir. 2 aylık bir süre içerisinde dikim işinin tamamının bitirilmesi planlanmaktadır. Hava muhalefeti olmazsa yıl sonunu kadar sahanın tamamına dikim gerçekleşmiş olacak" dedi.

İşçilerden Hüseyin Kaykaç ise yörenin yeşillendirilmesi ve bölge halkına iş imkanı sunulması dolayısıyla yetkililere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!