85 yaşındaki Fransız Emile, Elazığ’da Müslüman oldu, Emin ismini aldı

Güncelleme Tarihi:

85 yaşındaki Fransız Emile, Elazığ’da Müslüman oldu, Emin ismini aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 17:12

85 yaşındaki Fransız Emile, Elazığ’da Müslüman oldu, Emin ismini aldı

Haberin Devamı

Serhat ÖZDEMİR/ELAZIĞ,(DHA)- ELAZIĞ’da müftülüğe gelerek Müslüman olmak istediğini söyleyen Fransız Emile Zehnder (85), düzenlenen merasimle Kelime-i Şehadet getirdi. Zehnder, Müslüman olduktan sonra 'Emin' ismini aldı.
Bir süredir Elazığ’da bulunan Fransa vatandaşı Emile Zehnder, Müslüman olmak istediğini belirterek, İl Müftülüğü’ne başvurdu. Zehnder’in Müslüman olması için ihtida merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Vekili Özer Cömert, Emile'ye İslam'ın temel esasları ile ilgili bilgi verdi. Ardından şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Emile, 'Emin' ismini aldı.
Müftü Vekili Özer Cömert konuya ilişkin, "İslam'da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğurulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey ona muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekanla, zamanla sınırlı değildir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kainatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen odur. Allah'ın birliği inancına ve ona teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam'a girmek Allah'a ve Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur" dedi.
Merasim, yapılan dua ile tamamlandı. İl Müftü Vekili Cömert, Emin Zehnder’i tebrik ederek, ihtida belgesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitapları hediye etti. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!