TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu'ndan, Trakya Demokritus Üniversitesi’ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlundan, Trakya Demokritus Üniversitesi’ne ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:18

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu'ndan, Trakya Demokritus Üniversitesi’ne ziyaret

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE(Edirne),(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, göreve yeni atanması sebebiyle Trakya Demokritus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aleksandros Ch. Polychronildis’i ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmeye, Demokritus Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Maria Michalopoulou, Akademik İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zoe Gavrilidou, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Öğretim Üyesi Eleni Mavridou ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz katıldı. 

Toplantıda konuşan Trakya Demokritus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aleksandros Ch. Polychronildis, Trakya Üniversitesi ile uzun zamandır ikili anlaşmalarının olduğunu, bu anlaşmaların en kısa zamanda daha aktif bir şekilde kullanılması gerektiğini ve işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise aynı isimleri taşıyan ve aralarından bir nehrin geçtiği iki üniversitenin, daha yakın işbirliği içinde olması gerektiğini vurgulayarak, Rektörlüğe yeni seçilen Prof. Dr. Aleksandros Ch. Polychronildis’e görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Üniversiteler Birliği’nin bir sonraki toplantısının Selanik Aristoteles Üniversitesi’nde yapılacağını ve Yunanistan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu bu dönemde, Trakya Demokritus Üniversitesi’ni de Balkan Üniversiteler Birliği’nde görmek istediklerini belirtti. 

Trakya Demokritus Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Maria Michalopoulou, Trakya Üniversitesi’nde Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünün başarısını vurgularken, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Trakya Demokritus Üniversitesi’nin Ziraat Bölümü, Türk Dili Bölümü ve Trakya Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı bölümlerine karşılıklı destek verilerek daha güçlü hale getirmenin her iki üniversite için de olumlu olacağını ifade etti.

Balkan Üniversiteler Birliği’nin tanıtıldığı görüşmede, toplantıların Türkiye ve Yunanistan sırasıyla yapıldığı belirtilerek, ortak konferansların düzenlenmesi, Türk ve Yunan öğrencilerin buluşması ve kaynaşması amacıyla ortak yüksek lisans programlarının hazırlanması, her iki üniversitede yapılacak konferans ve sempozyumların öğretim elemanlarına bildirilerek ortak katılım sağlanması, Tıp Fakülteleri öğrencilerine karşılıklı staj imkanın sağlanması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Olumlu ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda, Trakya Demokritus Üniversitesi Rektör, Rektör Yardımcıları ve Dekanlardan oluşan bir heyetin en kısa zamanda Edirne’ye gelerek Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Ziyaretler sırasında ayrıca, Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da ziyaret edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!