Trakya Üniversitesi'ne 9 bin 600 yeni öğrenci kayıt yaptıracak

Güncelleme Tarihi:

Trakya Üniversitesine 9 bin 600 yeni öğrenci kayıt yaptıracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 13:45

Trakya Üniversitesi'ne 9 bin 600 yeni öğrenci kayıt yaptıracak

Haberin Devamı

 

Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Üniversitesi'nde (TÜ) 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının öğrenci kayıtları başladı. TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu yıl 9 bin 600 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını belirtti.

Trakya Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerin kayıtları, Balkan Yerleşkesi'ndeki kongre merkezinde başlarken, öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Kayıtların başlamasıyla üniversitenin hareketlendiğini söyleyen TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu sene üniversitelerine 9 bin 600 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını belirterek, “Trakya Üniversitesi yeni sezonuna başlıyor. Yeni can, yeni kan ve yeni heyecanla öğrencilerimiz üniversitemize gelmeye başladı. Bugün ilk kayıt günümüz. 9 bin 600 yeni öğrencimiz kayıt yaptıracak bu sene. Üniversitemiz gittikçe büyüyor. Yeni kayıtlarla birlikte toplam öğrenci sayımız 49 bini bulacak. Edirne güzel bir şehir, tam anlamıyla bir üniversite şehri. Bir üniversite okumak için tüm koşulları taşıyor ve ideal bir öğrenci şehri. Tabi şehrimiz öğrenciyle hayat buluyor. Bu günden itibaren bu genç nüfus şehrimizin caddelerini, sokaklarını dolduracak. Bizde tabii ki heyecanlıyız. Buraya gelen öğrencilerimiz ve aileleri için tüm ihtiyaçlarını düşündük. Zaten oturmuş bir sistemimiz var. Bütün okulların kayıtları burada sistemli bir şekilde yapılıyor. Aynı zamanda internet üzerinden de kayıt alıyoruz. Yaklaşık 2 bin öğrencimiz şu anda online kayıt yaptırmış durumda. Üniversitemizi kazanan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.


ENGELLİ BABA OĞLUNU YALNIZ BIRAKMADI
18 yıl önce iş kazası geçirerek, tekerlekli sandalyeye mahkum Bilgin Can, oğlu Canberk Can'ı Bilgisayar Programcılığı bölümüne kayıt yaptırmak üzere Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nden geldi. Bilgin Can, "Ben 18 yıl önce bir iş kazası geçirdim. Kaza geçirdiğimde oğlum 4 aylıktı. Tüm eğitim hayatı boyunca hep birlikte çalıştık. Her zaman destek oldum. Liseyi bitirdi ve çok şükür üniversiteyi kazandı. Allah'ın izniyle hayırlısıyla üniversiteyi de başarılı bir şekilde bitirmesini temenni ediyorum. Onunla gurur duyuyorum" dedi.
Eğitim hayatı boyunca babasının her zaman yanında olduğunu belirten Canberk Can, "Üniversiteyi kazandığımı için çok mutluyum. Babam okul hayatım süresince bana büyük destekler yaptı. Şimdi üniversiteyi kazandım. Kayıt heyecanını da birlikte yaşıyoruz" dedi.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!