Trakya Üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başladı

Güncelleme Tarihi:

Trakya Üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 16:23

Trakya Üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başladı

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Üniversitesi’nde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın öğrenci kayıtları başladı. 72 yaşında üniversite kazanarak Tarih bölümünü seçen 72 yaşındaki Şevki Kılıç’ın kaydını ise rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı.
2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı sınav sonuçlarının ardından Trakya Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin kayıtları başladı. Balkan Yerleşkesi’ndeki kongre merkezine başlayan kayıtlarda öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 72 yaşında üniversite kazanarak Tarih bölümünü tercih eden Şevki Kılıç’ın kaydını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı.
Örnek davranışından dolayı Kılıç’ı tebrik eden Rektör Tabakoğlu, “72 yaşına rağmen okumaktan vazgeçmeyen, bu örnek davranışından dolayı kendisini kutluyorum. Diğer sevindirici bir olay da iki öğretim üyemizin çocuklarının da üniversitemizi kazanarak kayıtlarının öğretim üyelerimiz tarafından yapılması oldu. Bu kurumsallaşma yolunda üniversitemizin iyi bir yolda olduğunun göstergesi olarak kabul edilebilir” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin de oğlu Mehmet Şahin’in kaydını yaptı. Ayrıca üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Altınbalık, oğlu Burak Altınbalık’ın kaydını gerçekleştirdi.
Kayıtta Trakya Üniversitesini kazanan ikiz kardeşler dikkat çekti. İzmir’den gelerek üniversitenin Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri Boşnakça Bölümünü kazanan Harun Karagöz ve Arnavutça Bölümünü kazanan ikiz kardeşi Çağatay Karagöz kardeşler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazanan Ömer Çelik ve ikiz kardeşi Ekonometri Bölümünü kazanan Uğur Çelik kardeşlerin kayıtları birlikte yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!