Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 12:57

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı Edirne'de yapıldı.

Kurul ve Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, toplantının açılışında, ajansın kurulduğu günden bu yana bölgeye önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Edirne’de planlama aşamasında bulunan bir proje olduğunu ve proje tamamlandığında kentin vizyonunun bir adım daha ileriye taşınacağını aktaran Altınel, şöyle konuştu:

"Ajansın sağladığı büyük mali destek, valilik ve belediyenin de ortaklaşa çalışmasıyla Tunca Nehri üzerinde bir turizm projesi hayata geçiriliyor. İnşallah bunun da gerekli onay ve izinleri alındıktan sonra temeli atılacak. Proje ile Tunca Nehri'nin önüne bir set çekilecek, su yükseltilecek ve etrafa rekreasyon alanları inşa edilecek. Dünyada çok güzel örnekleri olan bir proje. Edirne de bu şanslı illerden birisi olacak."

Haberin Devamı

Altınel, önümüzdeki yıl Kırklareli için de proje fikirleri oluşturulduğunu, ajansın desteğiyle kentin önemli kazanımlar elde edeceğini vurguladı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise bugüne kadar 258 projeye 30 milyon TL’lik bir destek sağladıklarını dile getirdi.

Ajans olarak bölgesel sanayileşme, tarımsal üretim, turizm ve sosyal kalkınmanın uyum içinde geliştirilmesinde yerel aktörlerle işbirliğinin önemine inandıklarını ifade eden Şahin, "Sayın Başbakanımızın da belirttiği üzere Edirne’mizin, Trakya’mızın Balkanlara ve Avrupa'ya açılan merkez olması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz, edeceğiz" dedi.

Toplantıya, kaymakamlar, kalkınma kurulu üyesi sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!