Stajyer öğrenciler Gürkan’ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Stajyer öğrenciler Gürkan’ı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 17:49

Stajyer öğrenciler Gürkan’ı ziyaret etti

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE’de 6 ay boyunca eğitim görecek olan stajyer öğretmenler, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Uzun yıllar öğretmen olarak görev yapmış olan Gürkan, stajyer öğretmenlere mesleğin zorluklarından bahsederek, tavsiyelerde bulundu.
Stajyer öğretmenlerle Edirne Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Başkan Gürkan, “Beni 20 yıl öncesine götürdünüz. Sizlerle bir meslektaşınız olarak konuşmak istiyorum. İnsan içinde olduğu birçok şeyi ölçemez, boyutlandıramaz. Elindekinin ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu anlayamaz. Sizler bu ülke için, insanlık için çok değerli bir görev yapıyorsunuz” ifadelerine yer verdi.
Günümüzdeki öğretmenlik mesleğin geçmişe oranla daha kolay olduğunu anlatan Gürkan, “Sizin döneminiz daha da kolay. Ben Urfa’nın Silevek İlçesi’nin Direkli isimli bir köyünde başladım öğretmenliğe. O tarihte köydeki tek öğretmendim. O tarihte elektrik yoktu, yol yoktu, içme suyu yoktu, tuvalet, bakkal, kahve yoktu. Ama güzel insanlar vardı. 3 yıla yakın kaldım sonra Edirne’ye geldim” diye konuştu. Hayatın sürekli değiştiğini ifade eden Gürkan, “İnsan bulunduğu yerden, bulunduğu statüden, bulunduğu noktadan memnun olsa dünyada herhangi bir gelişme olmaz. Buna göre yaşam kaliteniz, yaşam statünüz değişiyor. Giyim, kuşam, arabanız değişiyor. Bunlar zor süreçler ama bitiyor. Ben mesleğe ilk başladığımda 15-20 yıllık ağabeylerimiz vardı. Onlar gibi olamam diyordum. Ama göz açıp kapayana kadar geçti. İçinde bulunduğunuz durum bazen bitmek bilmez ama emin olun çok çabuk bitiyor. O zaman ki ismiyle stajyer öğretmenlere oryantasyon dersleri verdiğimde hep şu örneği vermiştim; okullara girdiğinizde öğrencilerin hedefinde; stajyer öğretmen olur. Sizinle uğraşır, eğer sizde uğraşırsanız kişiselleştirmiş olursunuz. Öğrenci için stajyer öğretmen olmanız önemli kim olduğunuz değil. O yüzden ne olur kişiselleştirmeyin. Benim size en büyük tavsiyem bu olsun” şeklinde konuştu.
“EDİRNE ÇOK ÖZEL VE DEĞERLİ BİR ŞEHİR”
27 küsur yıl idarecilik yaptığını anlatan Gürkan, “Edirne çok özel ve değerli bir şehirdir. Edirne’ye gelen bir ağlar Edirne’den gider bin ağlar. Bin kişinin 900’ünün Edirne’ye gelip yerleştiğini biliyorum. Tarihi, kültürel ve insan yapısıyla çok değerli bir şehirdesiniz. Bu şehrin tadını çıkartın. Bu şehrin özelliklerinden mutlaka yararlananın, hepinizin sahip olduğu değerler, şehirlerin yaşamında çok önemli” dedi.
“KURTULUŞ SAVAŞI’NIN GÖRÜLMEYEN KAHRAMANLARI KADINLAR”
Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları olduğunu ifade eden Gürkan, “Ama bir de görülmeyen kahramanları var. Bunlarda Türkiye’nin Kadınları. Düşünün; bebek 2 aylık. Top mermisi götürüyor. Top mermisi ıslanmasın diye 2 aylık bebeğin sırtındaki hırkayı çıkarıp, merminin üzerini örtüyor. Cephenin bütün tedarikini hazırlayan kadınlardır. Bizim kadınlara iyi bakmamamız lazım” ifadelerine yer verdi.
“KIZ ÇOCUKLARINI MUTLAKA OKUTUN”
Stajyer öğretmenlere ‘Kız çocuklarınızı mutlaka ve mutlaka okutup meslek sahibi yapın’ tavsiyesinde de bulunan Gürkan, “Altın bileziği olsun. Türkiye’nin gerçekleri ortada, şartlar ortada. Bu kız çocuğu yarın evlenir ve kötü bir evlilik yaparsa, elinde mesleği varsa bu kötü evliliği çekmez. Bir mesleği yoksa o kötülüğün içinde çocuklar yetiştiriyor olacak. Bu ülke gerçek anlamda demokrat olacaksa, gerçek anlamda özgür olacaksa, kadını evden dışarıya çıkarmalıyız. Eve hapis olmaktan kurtulmalıdırlar. Toplumsal ve sosyal yaşamın içinde kadın olmalı hatta toplumsal ve sosyal yaşamı kadın dizayn etmeli. Biz Edirne’de bunu yapmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda 3. Kadın Merkezini açacağız. Kadınla ilgili yapılan her şey çok anlamlı bir yatırımdır. Sadece kadınlarımızı şehir dışına gezmeye götürüyoruz. Her Çarşamba günü bir mahallenin kadınlarını alarak, Edirne’yi gezdiriyoruz. Gezinin sonunda kadınlarla Belediye Meclis Salonu’nda bir araya geliyoruz. Onlara; ilk defa gördüğünüz bir yer oldu mu? diye soruyorum; her grupta mutlaka çıkıyor.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!