Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 16:54

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısyla mesaj yayımladı.

Dalgıç, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milleti için varlık ve yokluk savaşı olduğunu belirtti.

Çanakkale'de imkansızın başarılarak bir destan yazıldığını aktaran Dalgıç, şunları kaydetti:

"Her toplumun tarihsel serüvenlerinde milat sayılacak önemli kırılma ve geçiş anları vardır. Bu anlamda Çanakkale önemli bir aşamadır. Çanakkale, bu topraklar üzerinde yaşayan halkların gerçek anlamda millet ve Anadolu’nun bu milletin ebedİ vatanı olduğunun bir kez daha tescili, kanıtıdır. Bayrak nöbeti gibi nesilden nesile emanet edilen Çanakkale ve istiklal ruhu, sırası gelene verdiği namus vazifesinde bir adım geri atmamakla hayatiyet kazanır. Var oluş özgürlüğünü muhkem duyguya dönüştüren bilincin bir anlık gevşekliği ve gafleti, bizim ve sonraki nesillerin hayattan nasipsiz kalmasına sebep olabilir. Yerine göre hiç düşünmeden ölümün üzerine atılmak da bugünü ve yarınıyla bir milletin hayatını kurtarmak olur. Çanakkale’de böyle olmuştur. Ecdadımız bugünü kurtarmak için yaşadıkları dünü feda, kendi ölümleriyle bize bu hayatı, çektikleri darlıklarıyla bolluğu, bize inancı, onuru, özgürlüğü armağan etmişlerdir."

Haberin Devamı

-Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ocak

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısyla mesaj yayımladı.

Ocak, mesajında, Çanakkal'nin, imanın, inancın, aydınlık yarınların, zaferin, başarının ve ölümsüzlüğün adı olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin yeni bir nefesin vücut bulmuş hali olduğunu aktaran Ocak, "101 yıl önce yazılan destanı ebediyen unutmadan, nifak ve fitneler ile mücadele etmeli, devlet için, millet için mücadele etmiş aziz şehitlerimize layık olmak için aralıksız mücadeleye devam etmeliyiz. Bugün bizlerin en büyük görevi, emanet edilen bu kutsal topraklara aynı azim ve aynı şuurla sahip çıkarak bölücülere karşı mücadele ederek bizden sonraki nesillere intikal ettirmektir. Ülke olarak zor dönemlerden geçmekteyiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde omuz omuza, Çanakkale ruhu, Çanakkale bilinci ile hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden vatan evladı kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

-Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Kaya

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale'ye gelen devletlerin Türk milletinin iman gücü karşısında asla unutamayacakları ders aldığını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Çanakkale, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen emperyalist güçlere asla boyun eğmeyeceğinin ispatıdır. Çanakkale Savaşı'nda binlerce gencimiz gönüllü olarak cepheye koşmuş, vatan için, namus için, bağımsızlık için şehit düşmüştür. Bu millet özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını Çanakkale'de 250 bin şehidin kanıyla ortaya koymuştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bundan sonra da aynı dirayet ve kararlılığı gösterecektir. Emperyalist güçlerin karanlık emellerine asla boyun eğmeyecek, onların her türlü hilelerini boşa çıkarmayı bilecektir. Çanakkale Zaferi’nden alınması gereken ibret dolu dersler bulunmaktadır, Bu derslerin başında da milletimizin inancından almış olduğu birlik ve kardeşlik bağıdır. Çanakkale Savaşı'nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Bosnalı, Şamlı, Bağdatlı, Yemenli hiçbir mezhep ve ırk farkı gözetmeksizin İslam diyarının dört bir yanından koşup gelerek omuz omuza savaşarak şehit olmuşlardır."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!