Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:

Güncelleme Tarihi:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 14:55

- "Halkımızın birinci gündem maddesi geçim sıkıntısı, yoksulluk ve işsizliktir"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Sadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, halkın gündeminde geçim sıkıntısı, yoksulluk ve işsizlik olduğunu savundu.

İriş, partisinin Edirne il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bir ülkenin ekonomisine, devlet bütçesinin ayna tuttuğunu söyledi.

Bu yılın bütçesi kapsamında "bir avuç rantiye"ye 54 milyar lira faiz ödeneceğini ancak ülke insanının ihtiyaçları için gerekli yatırımlara 41 milyar lira ayrıldığını öne süren İriş, şöyle konuştu:

"Bu gidişle birkaç yıl içinde elde avuçta satacak bir şey kalmayacak. 2014 Haziran’ında petrolün varili 115 dolar iken şimdi 57 dolara indi. Yarı yarıya düştü fakat mazot, benzin fiyatı ancak yüzde 20 düşürüldü. 2003 yılında ülke genelinde 5 milyar lira olan kredi kartı ve bireysel kredi borçları 400 milyar liraya ulaştı. Tam 80 kat arttı. İnsanımız uyuşturucuya alışır gibi borca alıştırıldı. Halkımızın birinci gündem maddesi geçim sıkıntısı, yoksulluk ve işsizliktir."

Haberin Devamı

İriş, işsizlik oranının arttığını, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir hale geldiğini ileri sürdü.

Geniş halk kesimleri için hayat şartlarının zorlaştığını aktaran İriş, şunları anlattı:

"Nitekim OECD'nin hazırladığı 2014 Yaşam Kalitesi raporuna göre, 'en zor yaşanacak ülkeler' arasına girdik. Materyalist eğitim sistemi ve manevi değer ölçülerimizin aşındırılması sonucunda toplumsal yapımız derin yaralar almaktadır. Uyuşturucu ve alkol, özellikle bonzai gençleri ve toplumu tehdit ediyor. Bonzai kullanımı son 3 yılda 17 kat artmış. Toplumun ahlaki yapısını bozan televizyon dizilerinden şikayetler bitmiyor. RTÜK’e yapılan şikayet sayısı 200 binleri aşmış durumda."

İriş, toplumun temelini oluşturan aile yapısının tehdit altında olduğunu, dış politikada kırmızı çizgi kalmadığını, çözüm sürecinin ise çözülme sürecine doğru gittiğini savundu.

Türkiye'de sarsılan adalet duygusunu, adil yöneticilerle adil bir düzenle yeniden hayata geçirmek gerektiğini dile getiren İriş, seçim yaklaşırken parti olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!