Meyve ve sebzelerin yıkanması uygulamalı gösterildi

Güncelleme Tarihi:

Meyve ve sebzelerin yıkanması uygulamalı gösterildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 17:01

Meyve ve sebzelerin yıkanması uygulamalı gösterildi

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, uygulama etkinlikleri çerçevesinde 'su ve hijyen' konulu bilgilendirmesin de konuşan Biyolog Sema Yücel, suyun tasarruflu olarak kullanılması gerektiğini belirterek, "Ülke olarak su kaynaklarımız bugün için yeterli olsa dahi geleceği düşünerek tasarruflu kullanmamız gerekir, 15-20 saniyelik el yıkamanın pek çok hastalığın bulaşmasını önler" dedi.

Edirne Valiliği Umurbey Mahallesi Sosyal Hizmetler Merkez Birimi'nde günü düzenlenen bilgilendirme toplantısında Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlilerinden Biyolog Sema Yücel, suyun hayatımızdaki önemi konusunda bilgiler vererek, su ile sağlanan hijyenin önemine değindi. Yücel, "Su ile pek çok hastalık bulaşmaktadır. Ellerimizi doğru yıkamamız, çiğ tüketilen sebze ve meyveleri doğru yıkamamız gerekir. Yeşil sebzeleri birkaç defa yıkadıktan sonra mikroplardan arındığına emin olmak için sirkeli suda yeşil sebzeleri 10 dakika, meyveleri 5 dakika bırakmak yeterlidir. Sirkeli su mikropların yüzde 98'ini öldürüyor. Sirke bulamazsak, limon veya bir çay kaşığı karbonat da aynı sonucu verir. Ancak elma, portakal gibi meyveleri fazla bekletmemek gerekir, en çok 10 dakika bekletmeliyiz. Çünkü fazla bekleyince C vitaminini suya salıyor. Ayrıca brokoli, karnabahar gibi sebzeleri çok fazla parçalamadan suya konulmalıdır" diye konuştu.



Uygulamalı olarak meyve ve sebzelerin nasıl yıkanacağını ve sirkeli suyun nasıl hazırlanacağını anlatan Yücel, gelen sorular üzerine, Edirne'nin şebeke suyunun sağlıklı olduğunu ancak sert olmasından dolayı tadının iyi gelmediği için sevmediğimize değindi. Yücel, "Şebeke suyunun sağlık riski yok. Rahatlıkla kullanılabilir ancak bebeklere verirken kaynatmak gerekir ki bebeklerde hazır suları bile kaynatarak içirmekte yarar var" dedi.

Halkla İlişkiler ikinci sınıf öğrencileri Sevgi Kaya, Neslihan Yılmaz, Emine Yılmaz, Büşra Nur Sarıyıldız, Merve Alamehmet tarafından hazırlanan proje sonunda biyolog Sema Yücel'e okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler tarafından verilen teşekkür belgesi verildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!