Meriç Nehri'ne, 'Su Sporları Merkezi' kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Meriç Nehrine, Su Sporları Merkezi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 17:34

Meriç Nehri'ne, 'Su Sporları Merkezi' kurulacak

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de 2024 yılında yapılacak U23 Avrupa Kürek Şampiyonası kapsamında Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ve organizasyonun paydaş kurum temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda, organizasyon kapsamında yeni kurulacak Meriç Su Sporları Merkezi ile birlikte parkur, antrenman alanları ve tesisler değerlendirildi.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 24 Eylül'de düzenlenen toplantıda 2024 yılı U23 (23 yaş altı) Avrupa Kürek Şampiyonası'nın yapılacağı ülke Türkiye olarak belirlendi. Almanya, İtalya ve Türkiye'nin aday ülke olarak yer aldığı etkinlikte, şampiyonanın yapılacağı ülke 26 Avrupa ülkesinin oylarıyla seçildi. Oylama sonunda Türkiye, Almanya'dan iki puan fazla alarak şampiyonanın yapılacağı ülke oldu.

Meriç Su Sporları Merkezi'nde yapılacak organizasyonla ilgili Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ve organizasyonun paydaş kurumları bir araya geldi. Yapılan toplantıda Meriç Nehri Uluslararası Su Sporları ve Kürek Sporu parkuru için kurumlar tarafından yapılacak düzenlemeler, parkur ile ilgili düzenlemeler, ihtiyaç duyulacak kamp alanlarının belirlenmesi, antrenman alanlarının oluşturulması, hakem kuleleri, kayıkhaneler, ve diğer spor tesisleri ile alakalı yapılacak çalışmalar konusunda değerlendirilmelerde bulunuldu.

Vali Kırbıyk, yılın her günü kullanılabilecek, tüm ihtiyaca uzun vadede cevap verebilecek bir projeyi Edirne'ye kazandırmak istediklerini söyledi. Kırbıyık, "Öncelikle bu konudaki doğru projeleri, yenilikçi örnekleri iyi incelemek gerekiyor. Bir projeyi hayata geçirirken o projenin verimli, sürdürülebilir ve her dönemde yararlanılabilir olması önemli. Bu bakımdan konu ile ilgili tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek bu toplantımızı yapıyoruz. Bu sürece hazırlanırken projeyi etap etap, modüler şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah yılın her günü kullanılabilecek, tüm ihtiyaca uzun vadede cevap verecek bir projeyi Edirne'ye kazandırmış olacağız" dedi.(DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!