Kovan hırsızlıkları, güneş enerjili ve gece görüşlü kameralarla önlenecek

Güncelleme Tarihi:

Kovan hırsızlıkları, güneş enerjili ve gece görüşlü kameralarla önlenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 11:07

Kovan hırsızlıkları, güneş enerjili ve gece görüşlü kameralarla önlenecek

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan İlçe Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kırım, arı kovanı hırsızlıklarına karşı pilot bazı bölgelere güneş enerjisiyle çalışan ve gece görüş özelliği olan güvenlik kamerası sistemi kurmayı planladıklarını söyledi.

 

Keşan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kırım, bazı köylerde arı kovanı hırsızlıkları meydana geldiğini belirterek, hırsızlıklara karşı birlik olarak bazı pilot bölgelerde güneş enerjisi ile çalışan ve gece görüş özelliği bulunan güvenlik kamerası sistemi kurmak için çalışma başlattıklarını bildirdi. Keşan’a bağlı Bahçeköy, Yerlisu ve Yenimuhacir Köyü’nde kovan hırsızlıklarının meydana geldiğini ifade eden Kırım, “Jandarma komutanlığına giderek olaylar hakkında bilgi verdik. Adli mercilerce gerekli inceleme yapılacaktır. Konuyla ilgili olarak Keşan Kaymakamı Nuri Özder’i de ziyaret edeceğiz. Arkadaşlarımız mağdur oldu. Tekrardan bir kovan oluşturmak maliyet ve zaman gerektiriyor” dedi.

Hüseyin Kırım, birlik yönetimi olarak kovan hırsızlıklarının önüne geçmek adına bazı pilot bölgelerde güneş enerjisi ile çalışan ve gece görüş özelliği bulunan güvenlik kamerası sistemi kurmak için proje çalışması başlattıklarını da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!