Keşan’da kömür üreticileri ile toplantı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Keşan’da kömür üreticileri ile toplantı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 17:53

Keşan’da kömür üreticileri ile toplantı yapıldı

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan Belediyesi, Köşk Düğün Salonu’nda, 12 Nisan 2016’da Edirne’de yapılan İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan yeni kararlar gereği kömür satışı ve kullanımı konusunda yapılan değişikliklerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kömür üreticilerine yönelik yapılan bilgilendirme toplantısında bilgilendirme; Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın, Edirne İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Murat Bilgin Bilici, Edirne İl Çevre ve Şehircilik Yönetim Şube Müdürü Yener Taş, Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar tarafından yapıldı. Toplantıyı açan ve katılımları nedeniyle kömür üreticilerine teşekkür eden Arslan Aydın, “Keşan’da geçen kış hava kirliliği konusunda çok ciddi şekilde sınır değerlerin üzerine çıkıldı. Bu nedenle 12 Nisan 2016’da İl Mahalli Çevre Kurulu, kömür satışı konusunda ilçeye özel bazı kararlar aldı. Bu kararları hep beraber uygulayacağız. Belirtilen kömür değerlerinin altındaki kömür satışı ve kullanımına hem Keşan Belediyesi hem de Edirne İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olarak izin vermeyeceğiz. Eğer önümüzdeki dönem için satışı yapılan kömürleriniz varsa bile bu kömürler toplatılacak.” dedi. Aydın, ilçede doğal gaz kullanımına geçilse bile yerli kömür kullanımı süreceği için kurallara uyulmasının önemine dikkat çekti. Ayşegül Arslan Aydın, ilçede bine yakın kalorifer kazanı olduğunu bunun başındaki ateşçileri denetlemenin her gün mümkün olmadığını bildirdi ve kirliliğinin azaltılması için verilecek her türlü desteğe de açık olduklarını, el birliği ile sorunun çözümüne ulaşılacağını vurguladı.
Murat Bilgin Bilici ise Mahalli Çevre Kurulu kararlarının herkes için alınan kararlar olduğunu ve özel taleplerde bulunmanın bir şey değiştirmeyeceğine de dikkat çekti. Kömür üreticilerinin, Keşan’da 5800 kalori değerinde çok fazla kömür bulunmadığını bu nedenle paçal diye tabir ettikleri yerli ve ithal kömürü karıştırıp istenen değerleri yakalayabileceklerini iletmesi üzerine söz alan yetkililer, bunun mümkün olmadığını, böyle bir uygulama yapılabilmesi için mahalli çevre kurulu kararında değişiklik yapılması gerektiğini anlattı. Kömür üreticilerinin, apartmanlarda kalan kömürlerin ne olacağı sorusu ise apartmanın yıl içinde yaktığı kömür oranı veya belirli bir ton üzerinden işleme alınabileceği değerlendirildi. Kömür üreticileri, hava kirliliğinin azaltılmasında sadece üreticilere değil, kontrol yetkisine sahip kurumlara ve kalorifer ateşçilerine de büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti. Bunun üzerine söz alan toplantı yöneticileri, sorunun çözümünde hem üreticilere hem yöneticilere hem de ateşçilere görevler düştüğünü, bunların uyumlu çalışması sonucunda kirlilikte sayılan sınır değerlerinin altına inilebileceğini bildirdi. Toplantı soru-cevap şeklinde sürdü.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!