Kadın Milli Güreş Takımı Edirne kampını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Kadın Milli Güreş Takımı Edirne kampını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 15:00

Kadın Milli Güreş Takımı Edirne kampını tamamladı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE,(DHA)- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Kadın Milli Güreş Takımı, Edirne Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ndeki (TOHM) kampı tamamlayarak İstanbul uğurlandı. Milli Takım yarın sabah saat 09.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak uçakla Brezilya'nın Rio de Janerio kentine gidecek. Milli güreşçilerden Elif Jale Yeşilırmak ise kafileye sonradan katılacak.
Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Antrenörü İsmail Kosukoğlu, alın terini madalyaya çevirmek istediklerini ifade ederek, "Herkesin duasını yanımızda hissediyoruz, olimpiyatlarda hedefimiz altın madalya" dedi.
Olimpiyat kotası alarak Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde düzenlenecek olan olimpiyatlara katılma hakkı kazanan kadın güreşçiler Elif Jale Yeşilırmak, Yasemin Adar, Buse Tosun, Hafize Şahin ve Bediha Gün, Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Antrenörü İsmail Kosukoğlu yönetiminde hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşık 1.5 yıldır Edirne'deki Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde günü çift idmanla tamamlayan sporcular bugün İstanbul'a uğurlandı. Milli sporcular yarın sabah saat 09.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak uçakla Brezilya'nın Rio kentine gidecek.
SERHAT OCAK: "SPORCULARIMIZ EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANDI"
Millileri uğurlayama gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, genç sporcuların başarılı olabilmek için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını söyledi.
Serhat Ocak, çalışmaların sonuçlarını vereceğine emin olduğunu belirterek, "Sporcularımız en iyi şekilde hazırlandı. Bunun meyvelerini alacağımızı düşünüyorum. Rio'ya giden sporcudan 4'ünün Edirne'nin bir kulübü olan Trakya Birlik'in sporcusu olması Edirne özelinde çok önemli. Çok başarılar elde ettiler, bundan sonra da olimpiyatlarda da en iyi dereceleri yaparak bizleri gururlandıracaklar. Allah yardımcıları olsun, gönlümüz, kalbimiz onlarla beraber olacaktır." şeklinde konuştu.
İSMAİL KOSUKOĞLU: "ALIN TERİNİ MADALYAYA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ"
Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Antrenörü İsmail Kosukoğlu, 1.5 yıldır olimpiyatlara Edirne'de hazırlandıkları ifade ederek, "Sporcularımız bu süreçte Avrupa şampiyonalarında iyi dereceler aldılar. Sporun zirvesi olan olimpiyatlarda dört sporcumuz ilk kez katılacak. İnşallah alın terini madalyaya çevirmek istiyoruz. Herkesin duasını yanımızda hissediyoruz" dedi.
HAFİZE ŞAHİN: "OLİMPİYATLARDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEKTEN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ"
Milli güreşçilerden Hafize Şahin, Türkiye'nin arkalarında olduğunu bildiklerini kaydederek şunları söyledi: "Dünyanın en prestijli organizasyonlardan biri olan olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmekten dolayı gurur duyuyoruz. Zorlu günlerde Ay-yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğimiz için mutluyuz. Daha önce olimpiyatlara 1 sporcumuz katılmıştı şimdi ise 5 kota alarak önemli bir başarı elde ettik. Bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Şimdi yolcuğumuz Rio'ya, orada elimizden gelenin daha fazlasını yapmak istiyoruz. Biz Avrupa minderlerinde varız dedik, şimdi olimpiyatlarda da varız deme zamanı. Mindere çıktığımızda 80 milyonun arkamızda olduğunu biliyoruz."
YASEMİN ADAR: "TEK HEDEFİMİZ TÜRK BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK"
Bu yıl Avrupa şampiyonluğu elde eden milli güreşçi Yasemin Adar da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Rio'daki tek hedefimiz orada Türk bayrağımızı dalgalandırmak. Bunun için çok çalıştık, çok iyi başarılar edeceğimize eminiz" dedi.

FOTOĞRAF 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!