Kaçakları kişi başı 2 bin dolara Yunanistan’a geçiren kaptan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kaçakları kişi başı 2 bin dolara Yunanistan’a geçiren kaptan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 11:55

Kaçakları kişi başı 2 bin dolara Yunanistan’a geçiren kaptan tutuklandı

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/ENEZ(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Enez İlçesi Limanı açıklarında sahil güvenlik ekiplerince durdurulan teknede yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen 18 kaçak ve Türk kaptan Y.H. yakalandı. Jandarmadaki sorgusunda kaçakları kişi başı 2 bin dolar karşılığı tekneyle Yunanistan’a geçirdiğini itiraf eden Y.H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Enez Limanı’nın 3 mil açığında gece karanlığında ışıkları yanmadan ilerleyen tekneyi şüphe üzerine takibe aldı. Bir süre sonra durdurulan teknede Afganistan, Bangladeş, Sri Lanka ve Myanmar uyruklu 18 kaçak ile Türk kaptan Y.H. yakalandı. Kaçaklar ve tekne kaptanı Y.H., işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. Kaçaklar, jandarmadaki ifadelerinde Avrupa’ya gitmek için İran’da bu işi organize eden bir kişiyle 2 bin dolar karşılığında anlaştıklarını söyledi.
Tekne kaptanı Y.H. ise kaçakları kişi başı 2 bin dolar karşılığı tekneyle Yunanistan’a geçirdiğini itiraf etti. Kaçaklar işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, Y.H. çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!