Hemşireler Haftası Edirne’de Törenle Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hemşireler Haftası Edirne’de Törenle Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 17:45

EDİRNE'DE, 12-18 MAYIS HEMŞİRELER VE EBELER HAFTASI NEDENİYLE ATATÜRK ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ.

12-18 Mayıs Hemşireler ve Ebeler Haftası, Edirne’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Hemşireler ve Ebeler Haftası dolayısıyla Edirne’de düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, törende yaptığı konuşmada, 12 Mayıs’ın hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale’in doğum tarihi olduğu için, ona ithafen ’Hemşirelik Haftası’nın başlangıç günü olduğunu söyledi.
Hemşireliğin, insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu belirten Dr. Kişioğlu, "Bu hafta değerlendirilirken, hemşirelik mesleğinin sorunları ortaya konur ve çözümler üretilir. Ebelik mesleği de ülkemizde doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası ana ve çocuk sağlığı ve bebek öz bakımı üzerine verilen yine hemşirelik gibi ulvi ve kutsi bir meslektir. Ülkemizde bebek ölüm sayılarının azalmasında önemli katkılarda bulunmuş önemli tıbbi bir meslek grubudur" dedi.
"HEMŞİRELERİMİZ VE EBELERİMİZ, SAĞLIK EKİBİNİN TEMEL TAŞLARIDIR"
Sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğuna dikkat çeken Dr. Kişioğlu, "Hemşirelerimiz ve ebelerimiz ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur. Hemşirelerimiz ve ebelerimiz, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir mesleklerdir. Bu kutsal meslekler geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmişlerdir" şeklinde konuştu.
"AŞILAMA, ANA ÇOCUK SAĞLIĞI GİBİ KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNİ ÜCRA KÖŞELERE ULAŞTIRIRLAR"
Hemşirelerin ve ebelerin, sağlık teşkilatının can damarını oluşturduğuna vurgu yapan Kişioğlu, "Ülkemizde aşılama, ana çocuk sağlığı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin en ücra köşelere kadar ulaştırılması görevini ifa etmektedir. Ayrıca tedavi edici sağlık hizmetlerinin verilmesinde de hoşgörü, insana sevgi ve mesleğe saygı anlayışı içerisinde önemli görevler üstlenmektedirler" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!