Ergene Nehri'ndeki kirlilik masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Ergene Nehrindeki kirlilik masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 09:06

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ''Ergene kirliliğinde son nokta'' konulu panel düzenlendi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, Ergene Nehri'ndeki kirliliğin siyasi yollardan çözülemeyeceğini savundu.

Kirliliğin azaltılması için yapılan çalışmaları anlatan İşbilen,'' Bunun için bizim kendi attığımız adımlarımız var. Yıllar içerisinde yapılan çalışmalar aslında daha büyük bir çevresel felakete zemin hazırlıyor. Kirliliğe sebep olanlar hakkında hukuki işlem başlatacağız. Yeni sanayi tesislerine izin verilmemesini istiyoruz. Bu konunun daha geniş çevrelerde farkındalık oluşturması açısından bir açık hava etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz'' dedi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise nehirdeki kirlilikten en çok çiftçilerin ve üreticilerin zarar gördüğü belirtti.

Haberin Devamı

Kirliliğin çözümü için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, ''Bu kirlilikten en çok etkilenen ve zarar gören çiftçilerimiz, üreticilerimiz. Bugün burada onların da olmasını isterdim. Birlikte bu işin çözümü adına hareket ettiğimiz vakit daha hızlı ve net bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Trakya Platformu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman İnci de Ergene Nehrindeki kirlilikte gelinen son nokta hakkında bilgiler verilerek sorunun çevreci ve sürdürülebilir kalkınmayla çözülebileceğini vurguladı.

Kirliliğin sadece Ergene Nehrine özel bir durum olmadığını anlatan İnci, Türkiye'de bir çok akar suyun evsel ve kimyasal atıklar yüzünden kirliliğe maruz kaldığını öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!