Edirne'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Edirneden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 17:33

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’ü makamında ziyaret etti.

Bacıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Edirne'nin geleceğinin ciddi anlamda turizme bağladıklarını belirtti.

Edirne'de turizm alanında yüksek öğretim programlarının çeşitlendirilmesi ve bölgesel ihtiyaca yönelik bölümler açılması konusunda işbirliğine gidilmesi gerekliliğini dile getiren Bacıoğlu, "Özellikle son yıllarda Gastronomi ve Osmanlı mutfağı üzerine yapılan atılımların ve şehrimizdeki artan turistlere yönelik hizmet iş görenlerini yetiştirmede adımları beraberce atmalıyız. Edirne’de belirli bir planlama ile gastronomi ve mutfak sanatları, turizm rehberliği gibi lisans bölümlerini, aşçılık ve turizm rehberliği gibi ön lisans programlarını açılmasında dernek olarak elimizden gelen gayreti de göstereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Rektör Yörük ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Edirne'nin tanıtımı noktasında üniversitelerinin yaptığı çalışmaları anlattı.

-Küçük esnafa POS makinesi kullanımı imkanı

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Garanti Bankası arasında protokol imzalandı. Protokol küçük esnafa POS kullanımı açısından imkanlar sunuyor.

İmzalanan protokol Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerini, Alipaşa Çarşısı esnafını ve Bedesten Çarşısı esnafını kapsıyor.

Esnaflar 12 ay boyunca protokolde belirlenen imkanlardan yararlanabilecek.

- Süloğlu Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Süloğlu Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen yetkilileri arasında toplu sözleşme imzalandı.

Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi Başkanı Savaş Çerkez, imza töreninin ardından belediyede yaptığı konuşmada, sendikalarının hızla büyüdüğünü anlattı.

Üye sayılarının her geçen gün arttığını ifade eden Çerkez, konuşmasına şöyle devam etti:

''Yeni bir yapılanma olmamıza rağmen, genel başkanımız Doğan Koç liderliğinde, ülke çapında birçok il ve ilçe belediyelerdeki üye sayımız her geçen gün artmaya devam etmektedir. Tüm-Yerel Sen Edirne Şubesi olarak da bizlerde Edirne merkez ve ilçelerde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son olarak, Süloğlu Belediyesi ile Tüm Yerel Sen Sendikamız arasında Toplu Sözleşme imzaladık. Sözleşmeye katkı sunan Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'a teşekkür ederiz.''




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!